Мелания Тръмп мисли за разводПредишна статия
Четири качества, които Тим Кук търси в кандидатите за работа в AppleСледваща статия
Горещи новини

01/03/21

Корпоративна Америка е готова да работи с Байдън

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Корпоративна Америка заяви, че е готова да работи с новия президент на САЩ – Джо Байдън, като се надява той да предприеме бързи и адекватни мерки по справяне с пандемията от коронавируса и инфраструктурните разходи.

Американската търговска камара и други авторитетни бизнес организации побързаха да изберат новия президент, въпреки, че Доналд Тръмп заяви, че ще обжалва изборите. "Задача №1 трябва да бъде намаляване негативите от пандемията. Американският малък бизнес не може да си позволи да чака три месеца Конгресът да започне работа. Модернизирането на инфраструктурата се подкрепя от бизнеса, тъй като може да доведе до ръст на работните места и да стимулира икономическия растеж, от който така силно се нуждаем в момента", каза изпълнителният директор на Американската търговска палата Томас Донахю.

В своята предизборна кампания Джо Байдън обеща да повиши корпоративния данък от 21% на 28% и да наложи минимален данък, като по този начин гарантира, че никоя американска компания няма да може да избегне плащането на данъци върху доходите.

Според Американската асоциация на производителите, победата на Байдън е доказателство, че "американският народ не се интересува от екстремни политики на която да е партия, а търси интелигентно, стабилно и ориентирано към решения управление".

Ръководители на големи технологични компании, включително Facebook, Microsoft, Amazon и големите автопроизводители в Детройт също изказаха подкрепа за Байдън.

Американската туристическа асоциация приветства „целта на новоизбрания президент Байдън да помогне на сектора, най-силно засегнат от пандемията". В туристическата индустрия са близо 30% от безработните в САЩ. Според асоциацията политиките, целящи облекчение, възстановяване и стимул на туристическия бизнес, са неразделна част от икономическия обрат в Щатите.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

март 2021
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031