СТАН КИРИЛОВ: МАЛКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ИЗГРАЖДАТ ЦЯЛОСТНИЯ ПРОДУКТПредишна статия
МИНИСТЪР АНГЕЛКОВА: ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ В ТУРИЗМА СА СИМВОЛ НА КАЧЕСТВО И АНГАЖИРАНОСТ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА СЕКТОРАСледваща статия
Горещи новини

30/11/20

КОРДЕЕЛ БЪЛГАРИЯ И ОРБИКО БЪЛГАРИЯ СТАРТИРАТ МОДЕРЕН АДМИНИСТРАТИВНО-ЛОГИСТИЧЕН КОМПЛЕКС

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

На официална церемония бе поставено началото на строителните дейности по изграждането на модерен административно-логистичен комплекс, който ще бъде разположен върху терен от 57 декара край „Ботевградско шосе“. Планираната инвестиция на Кордеел Груп възлиза на 52 млн. лева и включва изграждането на складови и офис площи, както и необходимата инфраструктура. Проектът е от типа „Built to Suit and lease“ и е в съответствие с изискванията и спецификациите на бъдещия наемател – Орбико България – един от най-големите дистрибутори в България и Европа. Новият център ще осигури 500 работни места.

„Двете европейски компании следват утвърдени стандарти и работят за създаването на условия за развитието на бизнеса в различни сфери на българския пазар.“, сподели Владимир Андреев, управляващ директор на Кордеел България.

Като изпълнител на административно-логистичния център Кордеел България ангажира около 50 компании с над 300 специалисти в различни дейности в отделните етапи на строителството.

Добре развитата пътна инфраструктура в района ще осигурява бързо и ритмично обслужване на логистиката. Проектът е в съответствие с изискванията на съвременното строителство. Мониторингът и управлението на сградните инсталации ще се осъществяват чрез автоматизирана система.

Събитието уважиха Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия и Н. Пр. Ясна Огняновац – посланик на Република Хърватия у нас, които подкрепят българо-белгийските бизнес отношения и развитието на търговските и културни отношения с хърватските компании у нас.

„България и Белгия отбелязват 140 години дипломатически отношения, като този проект е ярък пример за стабилността им“, сподели пред гостите Н. Пр. г-н Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия.

„Свидетели сме на най-голямата хърватска инвестиция в България. Надявам се в бъдеще икономическите отношения между двете страни да се развиват все повече.“, заяви Н.Пр. Ясна Огняновац – посланик на Република Хърватия у нас.

В символичната „първа копка“ взе участие заместник министър-председателят – Томислав Дончев, който сподели, че “Когато говорим за инвестиции, обичайно се фокусираме в числата, те разбира се са важни. Но инвестициите означават и доверие. Българското правителство ще продължи да дава аргументи в България да се правят нови инвестиции, да поддържа добра макроикономическа среда, ще създава нова инфраструктура. Особено горд съм с тези инвестиции, които всеки ден създават стойност и добавят по нещо към българската икономика.“

На събитието присъстваха Дирк Кордеел – председател на Съвета на директорите на фамилната компания Кордеел и членове от борда на директорите на компанията у нас, както и Бранко Роглич – председател на Съвета на директорите на Орбико България и представители на българския мениджмънт на дружеството.

„Този логистичен център е най-големият за Орбико Груп и е от изключително значение за бизнеса на компанията ни в България. Проектът допринася за изграждането на едно успешно бизнес партньорство между България, Хърватия и Белгия.“, заяви Бранко Роглич.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

ноември 2020
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30