Apple започна да наема служители за разработване на 6GПредишна статия
Деликатната наука „марка“Следваща статия
Горещи новини
  • Как "Хамас" натрупа хиляди ракети въпреки блокадата на Газа Само до вчера от Газа са изстреляни близо 2300 ракети към Израел за шест дни. Повечето са свалени от израелската противовъздушна отбрана, някои дори падат обратно в ивицата, но остава [...]
  • Коронавирусът и ваксинирането: данните на 16 май "Дневник" публикува актуалните данни, свързани с разпространението на коронавируса в България, давани от държавната Единна информационна система. По-надолу в статията могат да се видят графики, които очертават тенденциите от [...]
  • "Приказки" на Братя Грим (откъс) В рубриката "Четиво" Дневник публикува откъс от "Приказки", с автор Братя Грим, предоставен от Издателство "Колибри" Издателство "Колибри" предлага на читателите великолепно ново издание с твърди корици на любимите приказки [...]

16/05/21

Защо Русия поддържа икономиката на САЩ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Увеличаването на инвестициите в публичния дълг на САЩ е свързано с това, че Русия следва световното правило, че повечето държави правят това с цел диверсификация. Също така общият обем на руските вложения в американски ценни книжа е незначителен и няма да се отрази на руската икономика дори при най-песимистичния сценарий.

Русия увеличили вложенията си в американски държавни облигации през декември 2020 г. за сметка на покупката на краткосрочни книжа в размер на малко над 1 млрд. USD. Общият обем на руските инвестиции в американския публичен дълг сега е над 6 млрд. USD, сочат данните на Министерство на финансите на САЩ. От тази сума 1.2 млрд. USD се падат на дългосрочни облигации, а на краткосрочни – 4.8 млрд. USD.

Според руски финансисти, вложенията на Руската федерация в държавния дълг на САЩ, са нищожно малки. Инвестициите по-скоро технически маркират присъствието на Русия на пазара. При това вложенията в държавния дълг на САЩ се явяват едни от най-диверсифицираните сами по себе си. На фона на други големи собственици на държавен дълг, като например Япония – 1.268 трлн. USD и Китай – 1.092 трлн. USD, Русия дори до началото на наложените от САЩ санкции, не изглеждаше държава с висок дял на вложения, припомнят финансови стратези.

Американската икономика е най-голямата в света. Вложенията в нея са необходими с цел диверсификация. Ценните книжа на Щатите се купуват и продават с цел осигуряване на баланс на международните резерви или обезпечаването на други финансови транзакции, обясняват финансисти.

За сравнение, международният резерв на Русия, е малко над 500 млрд. USD, а общият обем на руските инвестиции в американския държавен дълг е малко над 6 млрд. USD Делът на общите вложения може да се променя по всяко време – както да бъде намаляван, така и да бъде увеличаван, припомнят експерти.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

май 2021
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31