Apple започна да наема служители за разработване на 6GПредишна статия
Деликатната наука „марка“Следваща статия
Горещи новини

09/03/21

Защо Русия поддържа икономиката на САЩ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Увеличаването на инвестициите в публичния дълг на САЩ е свързано с това, че Русия следва световното правило, че повечето държави правят това с цел диверсификация. Също така общият обем на руските вложения в американски ценни книжа е незначителен и няма да се отрази на руската икономика дори при най-песимистичния сценарий.

Русия увеличили вложенията си в американски държавни облигации през декември 2020 г. за сметка на покупката на краткосрочни книжа в размер на малко над 1 млрд. USD. Общият обем на руските инвестиции в американския публичен дълг сега е над 6 млрд. USD, сочат данните на Министерство на финансите на САЩ. От тази сума 1.2 млрд. USD се падат на дългосрочни облигации, а на краткосрочни – 4.8 млрд. USD.

Според руски финансисти, вложенията на Руската федерация в държавния дълг на САЩ, са нищожно малки. Инвестициите по-скоро технически маркират присъствието на Русия на пазара. При това вложенията в държавния дълг на САЩ се явяват едни от най-диверсифицираните сами по себе си. На фона на други големи собственици на държавен дълг, като например Япония – 1.268 трлн. USD и Китай – 1.092 трлн. USD, Русия дори до началото на наложените от САЩ санкции, не изглеждаше държава с висок дял на вложения, припомнят финансови стратези.

Американската икономика е най-голямата в света. Вложенията в нея са необходими с цел диверсификация. Ценните книжа на Щатите се купуват и продават с цел осигуряване на баланс на международните резерви или обезпечаването на други финансови транзакции, обясняват финансисти.

За сравнение, международният резерв на Русия, е малко над 500 млрд. USD, а общият обем на руските инвестиции в американския държавен дълг е малко над 6 млрд. USD Делът на общите вложения може да се променя по всяко време – както да бъде намаляван, така и да бъде увеличаван, припомнят експерти.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

март 2021
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031