„Додони” – кафене, сладкарница и още нещо...Предишна статия
Следваща статия
Горещи новини

17/01/21

"Диана Петрова: Никога не вкарвайте в бизнеса чувства и никога не говорете за тях"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Диана Петрова: Никога не вкарвайте в бизнеса чувства и никога не говорете за тях

Диана Петрова беше избрана за бизнес дама на 2014 г. в категория най-бързо развиващ се моден бранд – за марката „Сандро Фероне”. Притежава собствен салон за красота – „Ефект”. Има множество специализации в областта на козметологията в Италия,Франция и Дубай. Притежава дипломa за генерален мениджмънт към Австрийската камара във Виена. Член е на управителния съвет на клуб ЮНЕСКО „Леонардо Да Винчи”, София. Нейното послание към всички дами е, че не луксът е определящ за качеството на услугите за красота, а високият професионализъм, индивидуалното отношение и любовта към професията.

Началото или какво ви провокира да се занимавате с бизнес?

Започнах да се занимавам с частен бизнес още през 1989 г., когато се даде възможност за така наречената „Стопанска инициатива на гражданите”. Тоест, при първа възможност… Започнах с мода – производство и продажба на дамски, мъжки и детски дрехи в малки серии, като през 1992 г. направих първото си самостоятелно ревю. От 1995 г. развивам бизнес със салони за красота и създадох марката „Ефект” като гаранция за качествени услуги. Винаги съм имала способност да създавам както много работа за себе си, така и за всички около мен. И днес продължавам да се учудвам на реплики или оплаквания: „Няма работа”. Когато човек има добри идеи и решителност, пари винаги се намират, даже мисля, че има купища свободни пари, които чакат да бъдат използвани добре. Защото парите са със стойност само тогава, когато са похарчени. Разбира се, че има много предизвикателства, но точно така се случва себеутвърждаването, чрез решаването на проблемите с човешкия ресурс, текучеството, мотивацията, управлението на разходите, качеството на продукта, развитието и т.н.

Пътят към върха и как да сe задържим на него?

Това, което съм установила през годините, че дава истински резултат, са последователността, умението за вземане на решения и здравата психика. Качества, върху които трябванепрекъснато да се работи и да се надгражда. Защото във всяка ситуация ресурсът винаги трябва да е различен…

Каузата, за която си струва ежедневната борба?

Усещането, че нещо ще остане и след нас, желанието за ръка, протегната в бъдещето, и стремежа ни за вечност. „Каузата” е като децата ни, нашето бъдеще…

Цената на успеха – каква е тя за вас?

Цената на успеха е свързана с цената на времето и личната ви оценка за него.

Никога не вкарвайте в бизнеса чувства и никога не говорете за тях. Запомнете, става дума за интереси и не си губете времето с друго!

Вкарайте цялата си с страст в това, което правите, и никога не допускайте страха. Личното ви време е най-ценният ви ресурс и винаги, когато можете, си плащайте, за да си спестите повече и повече от него. Не мислете, че можете да свършите много неща сами, за да спестите пари, защото има хора за всичко и те ще го свършат по-добре от вас, защото са специалисти, и ВИНАГИ си плащайте. Никога не харчете повече, отколкото изкарвате, защото това провали много мъже!

Очакванията ви в професионален план за 2015 г.?

Отбелязване на десетгодишния юбилей на салон „ЕФЕКТ” с добавянето на нов козметичен продукт към нашата козметична марка.

Стартирането на онлайн магазин на италианската модна марка „Sandro Ferrone”, на която сме представители, и вече работим с два магазина – в Парадайз център и The Mall.

Успешното провеждане на Третото издание на Международния конкурс за млади цигулари „Васко Абаджиев” от нашия клуб Юнеско „Леонардо Да Винчи” – това е инициатива, с която много се гордея, защото е изцяло благотворителна.

Защита на дипломната ми работа по специалността Арт-мениджмънт към НБУ, свързана с една неизследвана църква в България.

Почивката – каква е пълноценната почивка за вас?

Непланирана, непреднамерена, спонтанна и неангажираща… споделена и зареждаща.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031