Защо Русия поддържа икономиката на САЩПредишна статия
Микропивовари се обединяват в подкрепа на малкия бизнесСледваща статия
Горещи новини

14/04/21

Деликатната наука „марка“

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Клиентите се запознават с даден продукт първо чрез неговото име. Именно поради това то трябва да символизира основната цел на компанията и да предизвика у потребителя емоция за покупка. Учени са установили, че правилният бранд дори може да влияе на вкусовите възприятия.

Звучните марки

Звученето на името на марката също влияе на това как потребителите възприемат дадения продукт. Когато чуваме името на продукта, ние веднага му придаваме определени характеристики и формираме свое мнение за него още преди дори да сме го видели. Това е така, тъй като различните типове звуци имат различно значение.

Така например, ако в името присъстват определени гласни, като „и“, „а“ и „е“, то се възприема като нещо леко, меко, тънко, дружелюбно и дори женствено.

„Грамотното“ изпълнение на звуците прави марката по-привлекателна и симпатична за потребителите. Учени са установили, че сладолед с името „Фрош“ се възприема като по-вкусен, отколкото с името „Фреш“. Промяната само на един звук има ключово значение за възприятието и затова създаването на търговска марка трябва да се разглежда като важна част от успешния маркетинг на продукта.

Асоциация на марката

Графство Корнуол е едно от най-посещаваните във Великобритания и самостоятелен бранд, чийто важен елемент се явява местният плаж. Затова, когато клиентите кучат за „Корнуол“, първата му асоциация е море и морски продукти. Използването на известни места с добра репутация като рекламен инструмент може да донесе голяма печалба на марката.

Отношението се формира отрано

Редица готвачи и ресторанти се стремят да усъвършенстват храната, използвайки мултисензорната наука. Така например, в ресторант The Fat Duck в Англия, който се управлява от известния шеф готвач новатор Хестън Блументал, пускат звук на вълни, с цел подобряване усещането за море при консумацията на морски ястия.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

април 2021
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930