УЛРИКЕ ЩРАКА: НАД 85% ОТ АВСТРИЙСКИТЕ КОМПАНИИ БИХА ИНВЕСТИРАЛИ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯПредишна статия
ООН: ПОЧТИ 500 МИЛИОНА ДУШИ ПО СВЕТА НЕ РАБОТЯТ ИЛИ СА НА НЕПЪЛНО РАБОТНО ВРЕМЕСледваща статия
Горещи новини

23/11/20

В КОИ ГРАДОВЕ Е ПО-ЕВТИНО ДА ЖИВЕЯТ БОГАТИТЕ ХОРА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Швейцарската банка Julius Baer публикува глобален доклад за богатството и начина на живот през 2020 година.

Банковите анализатори сравниха цените на луксозните стоки и услуги в 28 града по света. Най-скъп от тази гледна точка се оказа Хонконг. Следват го Шанхай, Токио, Ню Йорк и Сингапур. Най-достъпните за луксозно пазаруване според Julius Baer са Мумбай, Йоханесбург, Франкфурт, Истанбул и Барселона.

Авторите на проучването сравниха цените на 18 луксозни стоки и услуги – от жилищни имоти и автомобили до вечери в най-добрите ресторанти и козметични услуги. Основно беше оценявана цената на конкретни неща – например, хибриден автомобил BMW 7-серия, часовник Rolex Day-Date II, уиски The Macallan 25 Year Old Old Sherry Oak или мъжки костюм Ermenegildo Zegna.

В случаите за услуги говорим например за сватбен банкет за 400 души в елитен хотел, инжекции с ботокс (Botox) около очите или обяд в ресторант с две звезди на Мишлен или включени в топ 50 класацията на San Pellegrino.

Различните точки в различна степен влияят на мястото в цялостното класиране. Най-голяма тежест имат недвижимите имоти (на тях се падат 20%), на автомобилите и сватбения банкет (по 10%). На всички от останалите стоки и услуги по 3,5% всяка.

Обърнете внимание, че четири от първите 5 града са в Азиатско-Тихоокеанския регион. "Появата на голям брой наскоро забогатели азиатци през последното десетилетие оказа голямо влияние върху глобалното потребление", казва Джими Лий, ръководител на азиатско-тихоокеанския отдел Julius Baer. "Китайските потребители са доминиращи в голямото разнообразие от категории – от часовници до автомобили."

В топ 10 на най-скъпите жилищни имоти влизат шест азиатски града. А в топ 10 на автомобили – осем.

Жилищните имоти са най-скъпи в Монако, а най-евтини – в Йоханесбург. Най-малко изгодно е да купувате луксозни коли в Сингапур, а най-ниски са цените им – във Ванкувър.

В Рио де Жанейро е по-добре да не купувате луксозни часовници, чанти, бижута, скъпи вина и уиски. По-изгодно е да купите часовници и чанти в Сидни, бижута в Хонконг, скъпи вина в Джакарта, а уиски в Истанбул.

Дамските обувки и мъжките костюми са най-скъпи в Банкок, а по-евтини в Йоханесбург и Мумбай. Москва се оказа най-подходящият град за закупуване на пиано и най-скъпите инструменти в света, които можете да купите са в Тайпе.

Най-скъпият начин да летите в бизнес класа е от Сидни, а най-изгодния от Истанбул. Най-скъпото настаняване в сравними хотели е в Токио, а най-евтиното в Банкок. Обядът се оказа по-евтин във Ванкувър, а най-скъп в Париж. В същото време сватбеният банкет ще бъде най-скъп в Ню Йорк, а най-евтин – в Мумбай.

При цената на козметичните услуги, включително инжекциите с ботокс, начело е Милано. Най-евтини са те в Истанбул и Москва. Услугите за адвокат и личен треньор са най-скъпи в Хонконг и Ню Йорк, а най-изгодни в Манила и Мумбай.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

ноември 2020
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30