Предишна статия
Следваща статия
Горещи новини

03/12/20

"Веселка Вуткова: В диалога се намират допирни точки и се постига сътрудничество"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Веселка Вуткова заема позицията Директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM. Тя оглавява отдела от 2013 г., като преди това е била регионален бизнес мениджър за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка в Sony Mobile Communications, Германия. Дълги години тя е мениджър Комуникации в Ериксон Телекъмюникейшънс България ЕООД, а по-късно и Регионален маркетинг мениджър за Балканите в Сони Ериксон – България.

Началото или какво ви провокира да се занимавате с бизнес?

Винаги съм се стремяла да направлявам сама живота си, да се боря и да постигам положителни резултати в работата си. Не съм от хората, които могат просто да се оставят по течението и да се примиряват с даденостите. Ръководната позиция никога не е била самоцел за мен. Тя е резултат именно на този стремеж да си поставям ясни цели в професията и да не се отказвам при първата трудност. А провокацията идва след това – когато вече нещо си постигнал, желанието да го утвърдиш и надградиш дава стимул да вървиш напред и да се развиваш.

Пътят към върха и как да се задържим на него?

Да постигнеш успех еднократно е лесно – може да се дължи на късмет, на благоприятни обстоятелства или на целенасочени лични усилия. Но да си постоянен в постиженията си – това вече е показателно как наистина се справяш в работата си. Недалновидно е човек да си мисли, че е стигнал до върха в професионалното си развитие и кариера. Винаги има какво ново да научиш и нови пътища, по които да вървиш напред. Важното е постоянството, упоритостта. Пътят нагоре изисква да имаш вяра в себе си и способностите си, да можеш реално да преценяваш ситуациите и хората, и най-вече да си последователен. Не може всеки ден да се събуждаш с различно виждане за посоката на работата ти и да очакваш, че другите около теб ще ти се доверяват и ще те следват.

Каузата, за която си струва ежедневната борба?

Каузата винаги е една – да помогна на някого. Това на практика е и същността на комуникациите – да внесат яснота и разбиране в дадена ситуация. Глобално погледнато, компанията ни дава възможност на милиони хора да общуват помежду си. В умален мащаб нашият отдел прави възможен диалога между компанията и всички други страни – общество, потребители, медии, а също така и помежду ни вътре в голямата структура. Както в междуличностните отношения, така и в корпоративните комуникации – когато има диалог, се намират допирни точки и се постига сътрудничество. По този начин се раждат редица позитивни партньорства, в които VIVACOM подкрепя обществено значими каузи. Подпомагаме множество кампании в сферата на образованието, културата, спорта и благотворителността – все каузи, които си заслужават ежедневната борба!

Цената на успеха – каква е тя за вас?

Успехът е относително понятие. Аз лично се чувствам успяла, когато изпитвам удовлетворение от работата, която съм свършила, и нямам търпение да започне работният ден; когато целите, които съм си поставила, са постигнати и нещо ново ме очаква зад ъгъла. Най-успяла се чувствам обаче, когато видя усмивката на лицето на сина си, когато го взимам в края на деня от детската градина и той няма търпение да ми сподели преживяванията си с другите деца. Това е най-хубавият момент от деня. Успехът е съвкупност от това да вършиш работата, която обичаш, и да можеш да я съчетаеш със семейния живот.

Очакванията ви в професионален план за 2015 г.?

В последно време всяка година е по-динамична от предходната, така че мисля като цяло 2015 г. ще е разнообразна и изпълнена с предизвикателства. Очаквам технологиите да се развиват с още по-бързи темпове. Ставаме свидетели вече на извити телевизори, извити телефони, „умни” домашни уреди – и всичко това тепърва предстои да навлезе осезаемо в ежедневието на хората. VIVACOM, както винаги досега, ще бъде в крак с тенденциите и ще предоставя на потребителите си най-модерните и добри решения. Така че очаквам интересна от комуникационна гледна точка година.

Почивката – каква е пълноценната почивка за вас?

Най-добрата почивка, разбира се, е времето, което прекарвам с любимите си хора. Те ме зареждат емоционално и ме карат да се чувствам пълноценен човек, родител, приятел. Много обичам да пътувам, а когато нямам тази възможност една игра на тенис, няколко дължини в басейна или вечеря с приятели също вършат чудесна работа!

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

декември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031