ТОП 3 на най-богатите хора на планетатаПредишна статия
Да правиш успешен бизнес с един продукт 60 години: Историята на универсалната смазка WD-40Следваща статия
Горещи новини

15/01/21

Бившият главен изпълнителен директор на Yahoo с нова услуга за обслужване - приложение за съхранение и споделяне на контакти

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Sunshine Contacts синхронизира информацията от адресната книга на iPhone, от Google Contacts, LinkedIn и Gmail и ви позволява да споделяте контактите си с близки потребители.

Бившият главен изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер обяви ребрандирането на своя стартъп  Lumi Labs. Сега той ще се казва Sunshine, съобщава TechCrunch. Компанията пусна и първия си официален продукт: приложението Sunshine Contacts за организиране, актуализиране и споделяне на контакти с други потребители въз основа на изкуствен интелект (ИИ). Стартъпът обещава в бъдеще да представи портфолио от приложения за пестене на време от рутината, базирана на ИИ, напомня изданието.

Използвайки функцията за откриване на други потребители наблизо, можете да споделите вашата информация за контакт, но според TechCrunch тази функция ще бъде полезна само ако приложението спечели голяма аудитория.

Sunshine Contacts, с разрешение, анализира местоположението на потребителя, за да определи с кого прекарва най-много време или за да улесни обмена на контакти между двама потребители, когато се срещнат лично.

От компанията твърдят, че данните, събрани от приложението, „не са и никога няма да се продават под каквато и да е форма“. „Предоставяте ни тези данни, за да направим приложението да работи по-добре за вас и това е единствената цел, за която ще го използваме. Ние не насочваме реклами. В приложението няма реклами“, казва съоснователят на стартиращата компания Енрике Муньос Торес.

Приложението вече е напълно безплатно, но в бъдеще ще работи по модела freemium. Sunshine Contacts работи само на iOS 11 или по-нова версия. По-късно ще се появят уеб версия и такава за различните държави, пише изданието.

Майер стартира Lumi Labs (сега Sunshine) през март 2018 г., заедно с Торес, който ръководеше в Yahoo разработването на продукти в областта на рекламата и търсенето.

През 2019 г. стартъпът пусна услугата Holiday Helper, за да помогне за организирането на празнични пощенски пратки. Продуктът обаче никога не беше завършен и Майер го определя като „загряване“ за екипа на Sunshine. През май 2020 г. стартъпът събра 20 млн. USD начален капитал от Felicis Ventures, Unusual Ventures, WIN Ventures и бизнес ангели, припомня TechCrunch.

Sunshine Contacts събира данни от адресната книга на iPhone и от Google Contacts, след което синхронизира информация с профили в LinkedIn, автоматично попълва липсващата информация, гледайки адреса, добавяйки снимки от профила, анализирайки номерата на телефоните, за да ги обозначи, например като служебен или мобилен и т.н. … Ако дадете на приложението достъп до Gmail, то анализира пощата, за да добави имейл адреси към вашите контакти.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031