Разследват най-голямата онлайн компания за доставка на храна в КитайПредишна статия
Virgin Hyperloop пуска капсули за пътуване със скорост до 1200 км/чСледваща статия
Горещи новини
  • Как "Хамас" натрупа хиляди ракети въпреки блокадата на Газа Само до вчера от Газа са изстреляни близо 2300 ракети към Израел за шест дни. Повечето са свалени от израелската противовъздушна отбрана, някои дори падат обратно в ивицата, но остава [...]
  • Коронавирусът и ваксинирането: данните на 16 май "Дневник" публикува актуалните данни, свързани с разпространението на коронавируса в България, давани от държавната Единна информационна система. По-надолу в статията могат да се видят графики, които очертават тенденциите от [...]
  • "Приказки" на Братя Грим (откъс) В рубриката "Четиво" Дневник публикува откъс от "Приказки", с автор Братя Грим, предоставен от Издателство "Колибри" Издателство "Колибри" предлага на читателите великолепно ново издание с твърди корици на любимите приказки [...]

16/05/21

Акционери в Amazon се обявиха против пластмасовите опаковки

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия

Група акционери в Amazon помолиха компанията да докладва колко от пластмасовите й опаковки попадат в околната среда. Акционерите предполагат, че замърсяването с пластмаса от страна на компанията може да накърни репутацията й. Други възможни негативни последици са финансови санкции или разходи за почистване, пише The Verge.

До декември 2021 г. Amazon трябва да публикува доклад, разкриващ количеството пластмасови отпадъци, за които компанията е отговорна. Документът трябва да посочи какво прави компанията, за да намали обема на пластмасовите опаковки.

През 2019 г. неправителствената организация Oceana обвини Amazon, че е генерирала 210 милиона килограма отпадъци от опаковки. От тях над 10 милиона килограма са попаднали в сладководни и морски екосистеми.

Amazon побърза да се защити, като заяви, че докладът на Oceana е преувеличен. Изследване на компанията показва, че тя ползва едва 25% от посоченото от Oceana количество пластмаса.

Специалисти в областта на околната среда заявиха, че Amazon използва по-гъвкави пластмасови опаковки от много други компании. Въпреки че пластмасовите пощенски кутии на Amazon могат да имат класическия символ за рециклиране, в повечето случаи то не се реализира – най-вече защото за това се изисква внедряването на специални програми. В края на 2020 г. Amazon спря да продава пластмасови и биоразградими продукти за еднократна употреба в ЕС, както и във Великобритания и Турция. Преустановените артикули включват памучни тампони, чинии, прибори за хранене и чаши, сламки за пиене, съдове за храна, течности и други предмети.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

<

Facebook

Календар

май 2021
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31