БАКБ ИЗПРЕВАРВА ПАЗАРА С РЪСТ НА АКТИВИТЕПредишна статия
ЗАГОРКА АД ИЗПРАТИ ПОСЛАНИЕ В БУТИЛКА - „СЪЗДАВАМЕ ПО-ДОБЪР СВЯТ“Следваща статия
Горещи новини

17/01/19

SCALEFOCUS ОТВАРЯ РАЗВОЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
burgas-all (1)

По проекти за САЩ и Европа се откриват 60 нови работни места.

Българската технологична компания ScaleFocus („Скейл Фокус“) отваря нов развоен център – в Бургас. До края на 2018 г. се планира да бъдат открити 20 нови работни места там, а до края на 2019 г. – още 40. Клиентите на фирмата от САЩ и Европа са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти в Бургас. Това заяви г-н Пламен Цеков, Изпълнителен директор на
ScaleFocus, след среща с Кмета на града, г-н Димитър Николов.
Търсят се софтуерни инженери с разнороден опит и умения, както и лидер, който дългосрочно да оглави бургаското представителство. „Търсехме такова място за регионалния си център, на което да има истински ИТ таланти. И се спряхме на Бургас“, пояснява Пламен Цеков.
Изборът е резултат и от доброто партньорство с община Бургас и институциите. Компанията има за цел чрез присъствието си в града да подпомогне местната ИТ общност със знания и опит. Това ще се случи посредством периодични събития – технологични разговори и „Java beer“ вечери, на които сифтуерните инженери се запознаят с новостите в програмните езици и технологии. От началото на годината компанията е част от комитета за откриване на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която специалисти от ScaleFocus ще преподават.
ИТ индустрията може да задържи талантите в България, категоричен е Пламен Цеков. „Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнесем“ извън България ИТ професионалисти“, обобщава той.
От ScaleFocus са поканили своите служители, родени в Бургас, да се завърнат на родното си място и да работят от там. Близо дузина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.
Бургас е третият развоен център на ScaleFocus след София и Пловдив. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда. През 2019 г. ScaleFocus ще инвестира в още един регионален развоен център в България.
Българската компания за ИТ услуги и иновации ScaleFocus е създадена преди 6 години. Над 400 специалисти работят за около 200 проекта от цял свят. Компанията беше отличена като „Най-добър технологичен работодател на 2017 г.“ в годишните аутсорсинг награди, организирани от Българската аусорсинг асоциация и БАСКОМ.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031