Мтел:  Големите компании имат отговорността да създават тенденции в общносттаПредишна статия
Световна оперна прима ще пее във филма-концерт „Властелинът на пръстените“ у насСледваща статия
Горещи новини

13/07/20

Opel стартира уникален онлайн портал myOpel

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
myOpel_visual_BG_660x375px

България е една от първите страни в Европа, която стартира уникалния онлайн портал myOpel за обслужване на клиентите. Този портал е част от цялостната интернет базирана система на Opel за следпродажбена дейност и има за цел да улесни максимално живота на собствениците на автомобили Opel, като осъществи директен контакт и бърз диалог между тях и дилърите на марката. Освен бързината и удобството на онлайн комуникацията, с които новият портал се характеризира, той ще предложи и множество допълнителни предимства на клиентите като персонализиране на информацията, напомняния за сервизни прегледи, съвети, информация за сервизни кампании и други.

Защо онлайн портал?

В стремежа си да осигури най-добрата връзка със своите клиенти Opel изследва промяната на навиците на хората във времето и стига до извода, че светът е тотално цифровизиран и интернет е навлязъл необратимо в живота ни. Статистиката показва например, че 88% от хората по света ползват поне една социална медиа, за един ден в YouTube се гледат общо четири милиарда видеоматериала, ако Facebook беше държава, щеше да е третата по големина в света, отстъпвайки само на Китай и Индия. Мобилните технологии се развиват с главоломна бързина. Например, всеки ден по света се продават повече на брой iPhone-и, отколкото хора се раждат; потребителите, които влизат в интернет през мобилно устройство, се удвояват всяка година от 2009 г. до сега; 78% от хората използват мобилно устройство, за да търсят кола за закупуване и да я поръчат и т.н. Много показателни за необратимостта на процеса са прогнозите: в сравнение с 2012-та година до 2016-та броят на преносимите компютри ще се увеличи с 31%, таблетите ще бъдат със 131% повече, а мобилните смартфони ще нараснат с 96%. Всичко това е достатъчно основание за Opel да създаде интернет базирана система за връзка с клиентите си, която ще им позволи да откриват и да се свързват със своя дилър от своя компютър, таблет или мобилен телефон и да получат обратна информация от него в рамките на 24 часа.

Механизъм на работа и предимства на myOpel

Всеки собственик на автомобил Opel може да се регистрира и създава свой профил в myOpel (www.myopel.bg) в рамките на пет минути. Регистрацията позволява на клиента да избере предпочитан от него дилър и да посочи по какъв начин би искал да се свързват с него: телефон, е-mail или sms. Клиентите имат право и да не посочат данните на автомобила си, а именно номер на шаси, регистрационен номер и година на регистрация. В случай, че системата не разполага с данни на автомобила на клиента, той ще може да ползва най-обща информация за Opel и ще се лиши от пълните предимства, които myOpel може да му осигури. Тези предимства включват получаването на индивидуална оферта точно за посочения от клиента автомобил, създаване на досие, сервизна история на автомобила, клиентът ще получава информация за сервизни кампании, които трябва да бъдат извършени на неговия автомобил, индивидуално за конкретния автомобил ценово предложение, напомняне за необходимостта от сервизен преглед и обслужване, някои съвети и препоръки свързани точно с неговия автомобил и много други. Едно от най-големите предимства на myOpel е възможността за онлайн записване за посещение на сервиза на избрания дилър, като потвърждението от дилъра се получава до 24 часа от направената заявка. С myOpel клиентите на марката ще разполагат и с онлайн наръчник на потребителя, в случай че имат нужда от бърза справка за функциите на своя автомобил.

Порталът myOpel е също така и динамична система, която с времето постоянно ще се усъвършенства и надгражда. Например, до края на тази година клиентите в България ще могат да ползват мобилна апликация myOpel на български език, която допълнително ще улесни използването на системата.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031