СИЛНИ ПЕРСПЕКТИВИ ЗА НАЕМАНЕ НА НОВИ СЛУЖИТЕЛИПредишна статия
SES VIDEO ДЕМОНСТРИРА ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ И ПОСЛЕДНИТЕ НОВОСТИ В ULTRA HD ТЕХНОЛОГИЯТА НА ИЗЛОЖЕНИЕТО IBCСледваща статия
Горещи новини

13/07/20

ENDAVA ОТКРИ НОВИЯ СИ ОФИС ЗА 400 IT СПЕЦИАЛИСТИ В СОФИЯ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
endava-ribbon-cutting

Международната компания с над 3900 служетили в 14 центъра по света избра България като стратегически хъб.

Международната компания за IT услуги Endava откри новия си офис в София, в който към края на 2020 година се планира да работят 400 топ специалисти. Това е свързано със стратегията за сериозно разширяване на дейността и екипа у нас – от малко над 70 души днес до 180 през юни 2018 година и 380-400 в тригодишен период.

Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 година след сливането с компанията за разработка на софтуер – ISDC, като това бе поредна стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София работи по проекти за световни лидери в областта на новите технологии, телекомуникациите, застрахователното и банково дело.

Новият офис на компанията е в центъра на града, разположен на два етажа в бизнес сграда Милениум Център и има обща площ от 2200 кв. м. Той разполага с 14 конферентни зали, кафетерия, зони за релакс, стая за игри, библиотека. Пространството е организирано и оборудвано според международните стандарти на Endava, за да предложи комфортна и предразполагаща работна среда на екипа. В сградата са осигурени и паркоместа.

У нас Endava търси способни софтуерни инженери – разработчици, архитекти, тест инженери,  Java, .Net, Scrum специалисти, специалисти по мобилни приложения, специалисти по автоматизирано тестване, бизнес анализатори. IT професионалисти с различен профил и ниво на опит и експертиза, както и стажанти, ще имат възможност да се присъединят към екипа на компанията в София.

“Тайната на бързия растеж на Endava продължава да е комбинацията от силна корпоративна култура, техническа експертиза и иновативни услуги. Гордеем се, че на глобално ниво 1/3 от новите ни служители идват заради препоръка на настоящи членове на нашия екип. А това означава, че хората са щастливи да работят с нас.”, обясни Джон Котерел, Главен изпълнителен директор на Endava по време на откриването на новия офис в София. “Ще продължим да се разрастваме както на локално, така и на глобално ниво, за да можем да гарантираме на клиентите си, че за тях работят IT таланти на световно ниво. Затова избрахме и България като стратегически хъб, който да подсили допълнително развитието на мрежата ни от 14 центъра с над 3900 професионалисти в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Северна и Латинска Америка.”, допълни той.

С над 50 000 IT специалисти и над 10 000 IT дипломанти годишно, България е изключително силен център за индустрията. Ключови предимства, които Endava отчита при избора, са наличието на много талантливи софтуерни инженери, високото ниво на владеене на английски език, наличие на бързи транспортни връзки с Европа и възможност за синергия при работа по IT проекти в Северна Америка и скандинавските страни. Така офисът в София ще се превърне в един от ключовите центрове за разработка на софтуер в региона, наред с тези в Белград, Букурещ, Кишинев, Клуж-Напока, Яш и Скопие.

“Нашите служители са най-добрите ни посланици. Ние инвестираме в развитието на хората и се стремим да им предложим интересни инженерни проекти, по които да работят и да учат, както и гъвкави възможности за кариерно развитие. Освен това държим на баланса между работата и личния живот.”, обясни Даниела Анева, Директор Човешки ресурси в офиса на Endava в София.

Основна цел на компанията е да бъде предпочитан работодател във всички държави, в които оперира. Затова и в България, както и по света Endava инвестира в развитието на млади специалисти, чрез стажантски програми и различни партньорски инициативи с университети, академии за професионално обучение и IT общността.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031