ГРИЙНПИЙС: ЧЕРНО МОРЕ Е ЕДНО ОТ НАЙ-ЗАМЪРСЕНИТЕ В СВЕТА С МИКРОПЛАСТМАСАПредишна статия
NIVEA ДАРИ 52 267 ЛВ. НА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯСледваща статия
Горещи новини

18/01/19

eBay предвижда бум от нови онлайн търговци от България в началото на 2018

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
ebay-logo

Януари и февруари са месеците с най-много новорегистрирани бизнеси от България.

Най-активните нови бизнеси в платформата са регистрирали средно над 300 000 лева оборот за 2017г.

Новите бизнеси от България са предложили над 92 000 нови артикули на онлайн купувачите през изминалата 2017г.

Началото на новата година е период за започване на нови начинания, това важи в пълна сила и за стартирането на онлайн бизнес, сочи проучване на eBay, водещата платформа за онлайн търговия.

Впечатляващо е колко успешни са били миналогодишните български новорегистрирани  търговци според данните от направените продажби. Най-успешните 10 дебютанти от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата. Някои имат оборот от над 1 млн. лева. (по данни на eBay, водещи 10  търговци регистрирани от България през 2017, по обем на оборота)

По данни на eBay, най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност.

Тези нови бизнеси са добавили към вече наличното разнообразие от продукти в eBay над 92000 артикула. Най-популярните нови продукти предлагани от България са:

Класация Продукт Брой артикули
1 Автомобилни гуми            24 411
2 Тениски            21 339
3 Якета и палта               6 960
4 Рокли               5 144
5 Блузи и ризи               3 989
6 Картини               2 527
7 Пуловери и суитчъри               2 467

 

Новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби. Сред най-успешните нови търговци на платформата има такива осъществили продажби в 59 чужди държави. (данни на eBay, среден брой пазари на износ за 10-те най-добри търговеца по оборот, регистрирани през 2017 от България)

Интересен факт – пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство.

Иля Кретов, Генерален директор на eBay отговарящ за новите европейски пазари коментира:

“eBay отваря неограничени възможности за растеж на малките и средни предприятия по целия свят, особено ориентирани към износа. Благодарение на нашата платформа, всеки може да регистрира продукти, напълно безплатно само за няколко минути и да получи незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят. Днес виждаме колко успешни са нашите търговци, чиито обороти растат десетократно в рамките на една година.“

Лилия и Александър Колеви, собственици на фирмата „Crafts and Roses“, специализирана в експортна търговия с продукти от уникалната българска роза Дамасцена, започват своя бизнес, за да спечелят допълнителни доходи. Днес това е основната им дейност и те доставят своите продукти до клиенти от целия свят. Онлайн търговията им позволява не само да определят работното си време в хармония с нуждите на децата им, но и да създадат трайни приятелства с хора по целия свят.  Те са горди, че са сред най-успешните търговци на продукти от маслодайна роза.

Лилия Колева казва: „Ключът към успеха е да си в постоянна комуникация с клиентите и да им предлагаш уникални продукти“.

Още истории на успешни търговци в eBay от България можете да откриете тук.

Ако се интересувате да започнете своя онлайн бизнес, eBay съветва:

  • Стартирайте: Регистрирайте се бързо, без предварителни абонаменти.
  • Направете първата си оферта: Обявите се публикуват лесно от компютър или мобилно устройство, като можете да продавате едновременно нови или употребявани стоки.
  • Продавайте повече:  Можете наведнъж да регистрирате стотици продукти за продажба с наддаване или с фиксирана цена.
  • Станете глобален търговец: eBay ви позволява да достигнете клиенти по целия свят, само се уверете, че сте активирали опцията за доставка на продуктите до съответните пазари.
  • Получете достъп до клиенти от различни пазари: с помощта на нов инструмент  ebaymag.com търговците могат да публикуват своите оферти не само на страницата ebay.com, но и на регионалните сайтове за Великобритания, Германия, Австралия, Канада, Италия, Испания и Франция, като цените ще се превалутират автоматично, както и ще се смени езика на описанието на стоката.
  • Нуждаете ли се от помощ? eBay осигурява инструменти, които ви помагат да направлявате бизнеса си – Seller Hub, ви позволява да наблюдавате кои обяви имат най-добри резултати. Можете също да посетите Seller Centre за допълнителна информация.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031