67% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА СИЛНО ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОТ ДИГИТАЛНИТЕ ПЛАТЕЖНИ УСЛУГИПредишна статия
БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ОЧАКВАТ УМЕРЕНО ТЕМПО НА НАЕМАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ МЕСЕЦАСледваща статия
Горещи новини

20/08/19

ШЕСТ ПРОЕКТА ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ГОЛЯМАТА НАГРАДА В АКАДЕМИЯ "ИНОВАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ" 2018/2019

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Innovation in Action logo

Победителят ще бъде обявен на церемония на 10 юни.

Ясни са шестимата финалисти в конкурсната част на Академия „Иновация в действие“ 2018/2019. На 10 юни 2019 г. (понеделник) те ще представят и защитят своите проекти пред експертно жури, което ще оцени и отличи трима победители. Церемонията по награждаването ще се състои от 19:00 ч. в същия ден в научния център Техно Меджик Ленд.
Авторът на най-добрия проект ще спечели участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, носителят на втора награда ще изучава Магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, а отличеният с трето място ще посещава Курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.
Около 100 са кандидатите от България и чужбина, взели участие в петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“ 2018/2019. Областите, в които те разработваха своите идеи са: ефективно използване на ресурсите, иновативно образование, здравословен живот и преоткриване на българските традиции и култура.
Организаторите уточниха, че изборът е бил изключително труден, и въпреки това авторите на шестте проекта-финалисти се отличават с креативност и иновация със своите идеи.
Допуснати до финал, представяне пред журито и с шанс за спечелване на голямата награда на Академия „Иновация в действие“ 2018/2019 са:
• Благовеста Ценова и идеята й „x-sip.org“ – дигитален ресурсен център за STEAM проекти, приложими в домашна и учебна среда и насочени към ученици от 7 до 14 г. Той ще осигури цялостно образователно решение – от една страна теорията, представена по интригуващ начин чрез анимирано видео съдържание, и от друга – готов практически проект към него.
• Маргарита Спасова с проекта „Европа по-близо до теб“. Това е Европейският съюз със своите държави членки, институции и функции, които оживяват в ремонтирани стари постройки в село от Област Габрово. Нуждата от такъв проект произтича от ниската информираност и ангажираност с функциите и целите на Европейския съюз. Решението предлага на посетителите приятно прекарване на свободното време, съчетано с придобиване на нови знания.
• Симеон Марлоков с проекта си „Firewatch“ – иновативна комбинация между хардуер и софтуер за защита на горите, която ги наблюдава в реално време и следи за възникване на пожари чрез високотехнологични сензори и изкуствен интелект;
• Стефка Попова-Лазарова и „КСО – Кръводаряване“ – проект, представляващ подготовка, организация и провеждане на информационни кампании и акции за кръводаряване за служителите на компании-клиенти. Той има потенциал да бъде реализиран от Българската организация за доброволно кръводаряване (БОДК).
• Ташо Стойчев с идеята му за онлайн браузър игра и свързано с нея мобилно приложение, тематично разработени за популяризиране на българските традиции и обичаи. Те ще помогнат на учениците от начални и средни класове да учат по нов интересен, интерактивен и по-забавен и ангажиращ за тях начин дори в свободното си време.
• Хелин Ахмед с проект под формата на приложение за телефон, което подпомага обучението на учениците, като им представя учебния материал във вид на игри и лабораторни практикуми. Тя смята, че чрез забавление и спестено време децата ще бъдат по-мотивирани и вдъхновени за нови знания.
Финалната дума в избора на победителите ще бъде на експертното жури. То се състои от утвърдени имена от различни сфери на бизнеса. Председател на журито е Спирос Номикос, генерален мениджър на Група „Солвей“ за България и изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД. Сред членовете са още д-р Ваня Стоянова, старши мениджър Технологични проекти в „Аурубис България“ АД; Стефан Делайе, председател на Борда на директорите на Havas Group България, както и председател на Френско-българската търговска и индустриална камара; Цветелина Тенева, основател и старши фасилитатор в The Business Institute и Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на глобалния договор на ООН, собственик и изпълнителен директор на ТехноЛогика и основател на Техно Меджик Ленд.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031