ASUSPRO B9440 ПРОМЕНЯ ПРЕДСТАВАТА ЗА КОМАНДИРОВКАПредишна статия
APPLE ПРЕДУПРЕДИ ЗА ВЪЗМОЖНИ ПРОБЛЕМИ С ДИСПЛЕИТЕ НА IPHONE XСледваща статия
Горещи новини

22/11/17

УЧЕНИТЕ ПОСОЧИХА КОИ ПРОДУКТИ ЩЕ ПОМОГНАТ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА РАК

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
cancer-fighting-foods-800x280

Някои хранителни продукти имат благоприятен ефект върху работата на процеса на автофагия и предотвратяват възпалителните процеси и стомашно-чревни заболявания.

Учените от Университета Уоруик са открили досега неизвестна връзка между вътрешноклетъчните процеси и възпалението, които могат да помогнат за предотвратяването и лечението на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, включително и на рак.

Изследването е публикувано в списание Nature.

Експертите са доказали, че вътрешноклетъчният механизъм на автофагия – абсорбирането от клетката на вредните или увредените елементи – при неправилно функциониране може да предизвика възпаление. Това откритие може да помогне за предотвратяването и лечението на рак на дебелото черво или болестта на Крон.

Някои храни имат благоприятен ефект върху процеса на автофагия и спомагат за предотвратяване на възпалителните процеси и стомашно-чревни заболявания. Към тази група спадат соята, червените сортове грозде, круши, леща, гъби и зелен грах, според портала EurekAlert.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

ноември 2017
П В С Ч П С Н
« окт    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930