ASUSPRO B9440 ПРОМЕНЯ ПРЕДСТАВАТА ЗА КОМАНДИРОВКАПредишна статия
APPLE ПРЕДУПРЕДИ ЗА ВЪЗМОЖНИ ПРОБЛЕМИ С ДИСПЛЕИТЕ НА IPHONE XСледваща статия
Горещи новини
  • Откъс от "Причините да останеш жив" на Мат Хейг В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Причините да останеш жив", с автор Мат Хейг, предоставен от Издателство "Локус"."Причините да останеш жив" от Мат Хейг - един успешен писател говори [...]
  • Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУС устен изпит по журналистика, събеседване за специалност „Изобразително изкуство", музикален инструмент или пеене, физика и със събеседване за специалност „Графичен дизайн" продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. [...]
  • Все повече сигнали за заблуждаващи намаления в интернетВ Комисията за защита на потребителите (КЗП) зачестяват сигналите от граждани, които не получават обещаните отстъпки при пазаруване през интернет, съобщи председателят Димитър Маргаритовпо ТВ СКАТ. "Потребителите подават сигнал към нас, [...]

23/06/18

УЧЕНИТЕ ПОСОЧИХА КОИ ПРОДУКТИ ЩЕ ПОМОГНАТ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО НА РАК

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
cancer-fighting-foods-800x280

Някои хранителни продукти имат благоприятен ефект върху работата на процеса на автофагия и предотвратяват възпалителните процеси и стомашно-чревни заболявания.

Учените от Университета Уоруик са открили досега неизвестна връзка между вътрешноклетъчните процеси и възпалението, които могат да помогнат за предотвратяването и лечението на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, включително и на рак.

Изследването е публикувано в списание Nature.

Експертите са доказали, че вътрешноклетъчният механизъм на автофагия – абсорбирането от клетката на вредните или увредените елементи – при неправилно функциониране може да предизвика възпаление. Това откритие може да помогне за предотвратяването и лечението на рак на дебелото черво или болестта на Крон.

Някои храни имат благоприятен ефект върху процеса на автофагия и спомагат за предотвратяване на възпалителните процеси и стомашно-чревни заболявания. Към тази група спадат соята, червените сортове грозде, круши, леща, гъби и зелен грах, според портала EurekAlert.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юни 2018
П В С Ч П С Н
« май    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930