ПОКАЖИ КРЕАТИВНОСТ С KWIATПредишна статия
ООН ПОСОЧИ 12-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СТРАНИ ЗА ЖИВОТСледваща статия
Горещи новини

18/01/19

УЧЕНИТЕ ГОВОРЯТ ЗА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИИ РАЗВИТИЕТО НА РАКА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
gsm

Радио емисиите от мобилни телефони може да бъде свързано с появата на рак при мъжките плъхове, изясниха американски изследователи, в рамките на Национална токсикологична програма, проведена от Министерството на здравеопазването на САЩ.

Учените са подложили групи от мишки и плъхове на радио излагане до девет часа на ден. Нивото на радиационната мощност е била от един и половина до шест вата на килограм маса за плъхове, и от 2,5 до 10 вата на килограм за мишките. Експериментите с гризачите са продължили до две години. Предварителните резултати от проучването са публикувани на интернет страницата на програмата, като обобщението им ще бъде проведен през март.

Учените отбелязват, че при мъжките плъхове, участвали в експеримента,са се появили тумори в тъканите около сърдечните нерви. При мишки и женски плъхове този ефект не се наблюдава. Освен това при плъховете се наблюдава увеличение на броя на случаите на кардиомиопатия.

"Силата на радио емисии и продължителността им е била значително по-голяма от тези, на които са подложени хората, най-често използващи мобилни телефони, като това въздействие се е отразило на цялото тяло гризачите." – казал един от авторите на проучването, Джон Бучер. Той призовава да не екстраполират резултатите от експеримента върху хората преди да е минало време.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031