LG И VOLKSWAGEN СЪЗДАВАТ ПЛАТФОРМА ЗА СВЪРЗАНОСТ ПРИ АВТОМОБИЛИТЕПредишна статия
NASA ЩЕ ДАДЕ 1 МИЛИОН ДОЛАРА ЗА НАЙ-ДОБРИЯТ МОДЕЛ НА РОБОТ ЗА МИСИЯТА ДО МАРССледваща статия
Горещи новини

22/07/18

УЕБСАЙТЪТ НА БРИТАНСКАТА МЕДИЯ ВВС ЗА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В РИО Е БАЗИРАН НА БЪЛГАРСКА СЕМАТИЧНА ТЕХНОЛОГИЯ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
ONTOTEXT

Уебсайтовете BBC Sports и Olympics 2016 на британската медийна група BBC, които отразяват започналите в събота Олимпийски игри в Рио Де Жанейро, са базирани на технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст“. Системата, базирана на семантичното хранилище GraphDB на „Онтотекст“, улеснява значително обогатяването, както и достъпа до свързано съдържание за спортния форум, който ще продължи до 22 август.

„Онтотекст“ е един от водещите разработчици на решения в областта на семантичните технологии. Компанията има дългогодишна експертиза в областта на издателския и медиен бизнес, а сред клиентите й в този бранш освен BBC, са още Press Association, Euromoney и др. Британската медийна група доверява управлението на данните и съдържанието си на разработената от българския екип семантична база GraphDB. Технологията вече доказа своите предимства при динамичното публикуване на съдържание на сайта, отразяващ предишните летни Олимпийски игри в Лондон през 2012 г., както и отделни уебсайтове, посветени на европейски и световни първенства по футбол. Концепцията за свързани данни и свързано съдържание е в основата на информационната архитектура на BBC и „Онтотекст“ е техният предпочитан доставчик на решения за свързани данни още от 2008 година. „Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

„Спортен форум с мащабите на Олимпийските игри в Рио, който обединява огромен брой дисциплини и участници, е много добра възможност за демонстриране практическата полза от свързани данни. Използването на семантични технологии прави уебсайта на BBC много по-полезен за потребителите, предоставяйки им богато свързано съдържание в контекста на темата, която ги интересува и много по-лесен за управление от редакторите“ – споделя Милена Янкова, маркетинг мениджър на българската компания.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2018
П В С Ч П С Н
« юни    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031