КРАХЪТ НА ФУТБОЛНИТЕ ТРАДИЦИИ ПРОМЕНЯ ПРОГНОЗИРАНЕТО В НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯ СПОРТПредишна статия
HOUSE OF BEER ПРЕМИУМ БРАНДОВЕСледваща статия
Горещи новини

09/07/20

СТАРТИРА НОВОТО ИЗДАНИЕ НА ДЕТСКИЯ КОНКУРС“ПЪТЯТ И АЗ“ НА RENAULT

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Galya Georgieva_Reno Pirel_Bistra Kirova

Изложба на колела „Пътят и аз“ тръгва в подкрепа на конкурса и ще обиколи 20 училища в България за три месеца.

Renault България в партньoрство с Министерството на образованието и науката и детски научен център “Музейко” стартира седмото издание на конкурса за детска рисунка под мотото „Безопасност и мобилност за всички“. Началото на новото Renault приключение беше дадено от новия генерален мениджър на компанията за България Рено Пирел, от Галя Георгиева, главен експерт в Министерството на образованието и науката и Бистра Кирова, изпълнителен директор на „Музейко“.

Конкурсът „Пътят и аз“ е част от  стратегията на Renault да подкрепи обучението по пътна безопасност от най-ранна възраст.

Статистиката за пострадалите при пътни инциденти в България е тревожна. Само от началото на 2017 г. до момента са регистрирани 4974 пътно-транспортни произшествия, при които са ранени 6310 и са загинали 466 души. През 2016 г. по данни на МВР на пътя са ранени 1160 и са загинали 28 деца до 17 години. Чрез програмата ние възпитаваме децата от малки да бъдат внимателни и отговорни участници в движението. С новото издание на програмата ние ще бъдем по-дигитални и по-интересни за децата и по-полезни за учителите”, съобщи г-н Пирел.

Образователните материали по програмата са разработени от педагози и специалисти на Renault. Обучението е насочено предимно към ученици от началните класове. То се концентрира върху основните принципи на пътната безопасност и възпитава уважение към околната среда. Renault България лансира обучителни приложения за таблет на български език през 2016 година. „За да мотивираме използването на тези материали,  организираме конкурс за детска рисунка за всички ученици до 5-ти клас, разделени в две възрастови групи. Децата в 1-ви и 2-ри клас ще рисуват на тема „Как пътувам до училище“, а втората група – 3-ти – 5-ти клас, „Как ще се придвижваме след 100 години“, обясни Мартина Христова, Мениджър Комуникации в „Рено България. Тя съобщи, че рисунка от миналогодишния конкурс поразително повтаря тазгодишния щанд на компанията на автосалона във Франкфурт. „Това, което днес е във въображението на децата, става реалност утре“, коментира г-н Пирел.

От тази година партньор на Renault България в програмата „Безопасност и мобилност за всички“ е и Министерството на образованието и науката.

“Министерството на образованието подкрепя образователната кампания по пътна безопасност на Renault, тъй като тя е съобразена с държавния образователен стандарт за гражданско образование, привлекателна е за децата и е полезна за учителите. Смятаме, че темата е изключително важна за децата и часът на класния ръководител, посветен на нея, формира трайни знания”, обясни г-жа Георгиева.

От детския научен център “Музейко” към първата спирка по маршрута си днес потегли и изложба на колела „Пътят и аз“. 20 детски рисунки, победители в миналогодишното издание на конкурса, ще обиколят 20 училища в страната в рамките на 3 месеца. Изложбата ще се придвижва с куфар на колела. Символично куфарът с детските картини бе предаден от г-н Пирел на г-жа Георгиева от МОН на светофарното кръстовище, част от постоянната експозиция в „Музейко“. Изпълнителният директор на центъра Бистра Кирова изрази задоволството си от партньорството с „Renault България“, което се разширява с нови инициативи.

Програмата в България е част от глобалната програма на Renault, която от старта си през 2000 г. е обхванала  над 14 млн. ученици в повече от 35 страни по света. Така Renault дава своя принос за намаляване броя на пътните инциденти и за повишаване информираността на учениците за влиянието на човешката дейност върху природата.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031