НАЙ-ТЪРСЕНИ ПОДАРЪЦИ ОНЛАЙН В СВЕТОВЕН МАЩАБПредишна статия
АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА НАГРАДИ НАЙ-СТИЛНИТЕ И УСПЕШНИ БЪЛГАРИ  С ПРИЗА „БГ МОДНА ИКОНА 2019“Следваща статия
Горещи новини

28/10/20

СБОГОМ НА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИЧКИ В МАГАЗИНИТЕ НА ССС ОБУВКИ И ЧАНТИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
20190707-092938-Canon EOS 5D Mark III

Популярните найлонови торбички вече са минало! – обявиха от ССС Обувки и чанти – пазарният лидер в търговията на дребно с обувки в Европа и един от най-големите производители в Полша. Компанията употребява само рециклирани хартиени опаковки, а популярният сайт obuvki.bg (също собственост на ССС Груп) използва екологични кутии и опаковки за доставка.

Според изчисленията на компанията, в България на всеки човек се падат по над 420 найлонови торбички за година! За щастие се наблюдава обръщане на тенденцията в следствие на обширни дискусии за опазване на околната среда и мерките, които взимат големите компании.

„Доскоро имаше широко разпространено мнение, че екологията е запазена за първокласни марки с тясна, осъзната група клиенти. Ние достигаме до широка аудитория с продуктите си, продаваме над 70 милиона обувки годишно, поради което не искаме да участваме в масовата употреба на найлонови опаковки и се фокусираме върху изграждането на екологична информираност сред нашите клиенти. Самият продукт обаче е също толкова важен, колкото опаковката. Като компания, ние поставяме основен акцент върху сертификатите за произход на материалите, от които се правят обувките и аксесоарите, налични за продажба в ССС. Нашата продукция е обозначена с марката Fairtrade, която е една от най-разпознаваемите системи за етично сертифициране на продуктите, а колекциите на Lasocki Kids са изработени от еко кожи, сертифицирани в съответствие с протокола на Leather Working Group. Приложихме и политика за управление на химичните вещества, така че продуктите, продавани онлайн, да са безопасни за клиента и щадящи природата.“- казва Марчин Чичерски, председател на Управителния съвет на CCC S.A.

Екологичните цели на CCC включват още 5% намаление на потреблението на електроенергия, 5% намаление на емисиите на CO2 и 5% по-малко отпадъци до 2021 г. Зелените планове на компанията включват още намаляване на емисиите на въглероден диоксид с 620 тона или 100 тона по-малко опаковки от картон. От своя страна Центърът за изследвания и развитие в Полковице е оборудван с най-новите климатични системи, използващи въздушни термопомпи, както и BMS система, която интегрира и контролира всички сградни системи. Това позволи да се постигнат много големи икономии на електроенергия. В момента CCC работи по разработването на цялостна бизнес стратегия за следващите години, която ще включва и дейности за устойчиво развитие.

Като глобален партньор на UNICEF ССС ще дари над 6.6 милиона долара на световната организация за периода 2019-2021. Многобройните клиенти на ССС обувки и чанти в България вече са запознати с инициативата чрез разпространението на хартиени торбички, означени с надписа CCC FOR UNICEF. По този начин CCC подкрепя UNICEF, така че всяко дете да има големи мечти и да достигне пълния си потенциал, като гарантира здравето и по-доброто образование на децата.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

октомври 2020
П В С Ч П С Н
« сеп    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031