ТИМ КУК СПЕЧЕЛИ 10,3 МИЛИОНА ДОЛАРА ПРЕЗ 2015 Г.Предишна статия
NASA ПОСОЧИ ТОЧНАТА ДАТА НА ВСЕМИРНИЯ ПОТОПАСледваща статия
Горещи новини

22/07/18

ПРОЕКТ НА EUROMONEY С НАГРАДИ ЗА ИНОВАЦИИ, ИЗПОЛЗВАЙКИ ТЕХНОЛОГИЯ НА "ОНТОТЕКСТ"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
atanas-kiryakov4

Компанията BCA Research на медийния гигант Euromoney PLC спечели две престижни международни награди в областта на иновациите, използвайки технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст". Това са призовете „Най-добро иновативно технологично решение за малки фирми“ от наградите 2015 HFM European Technology Awards и „Най-иновативно решение за финансови услуги“ от 2015 bba/ifs Financial Innovation Awards. Награденият продукт се нарича BCA Edge и е базиран на създаденото от „Онтотекст“ семантично решение на базата на графова база данни GraphDB. „Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

BCA Edge е аналитично решение, което беше пуснато на пазара по-рано тази година. То улеснява значително инвеститорите в търсенето на релевантна информация в работата им и визуализира различни типове данни, за да предостави ценни изводи и анализи. Освен това вградената в него семантична издателска платформа на „Онтотекст“ подпомага откриването на свързано съдържание и създава нови връзки между данните. Българската компания предоставя семантични софтуерни решения на много от водещите медийни групи в света, сред които са BBC, Press Association и др.

Повече за „Онтотекст“

Онтотекст разработва и внедрява семантични технологични решения с висока производителност, мащабируемост и богат набор от полезни функционалности за всеки бизнес, който залага на създаване, обогатяване и разпространение на големи обеми динамични данни и съдържание. Онтотекст е известен с няколко свои продукта: DSP – Семантична Платформа за Динамично Публикуване на съдържание и данни (включва семантично анотиране на текстове, интелигентно търсене, препоръчване на релевантна информация на потребителите), GraphDB (семантична база данни, доказала се като най-бързото и мащабируемо RDF хранилище). Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, пестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на Life-sciences (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност на новини, научно и образователно съдържание, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, културно-историческото наследство и други. Сред клиентите на Онтотекст са организации като BBC, Press Association, Financial Times, Euromoney, AstraZeneca, Wiley, Oxford University Press, DK, IET, Korea Telecom, Организация на Обединените Нации, Британския Парламент, Британския музей и други. През последните десет години Онтотекст се е наложила и като важен участник в редица значими проекти с отворен код, като GATE и Sesame. Компанията е една от най- иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2018
П В С Ч П С Н
« юни    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031