ПРОГРАМА Предишна статия
НАД 50% ОТ БЪЛГАРИТЕ НАУЧАВАТ ПОВЕЧЕ ЗА МАРКИТЕ СЛЕД ПРЕПОРЪКА ОТ ИНФЛУЕНСЪРСледваща статия
Горещи новини

24/03/19

ОТКРИЙ СВОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ И КАРИЕРА – БЕЗ ГРАНИЦИ!

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
images

На 15-ти и 16-ти март Националния дворец на културата ще е домакин на поредното изложение „Образование без граници“ и кариерния форум „Образование и кариера“. Събитието обединява двата сектора – образование и кариера, движещи и развиващи икономиката на една страна.
Над 70 участници, очакват организаторите на събитието като между тях ще има и за първи път представители на Азербайджан, Пакистан и Оман.
Голямо ще е българското участие на изложението – много езикови и средни училища, български университети и компании.
Посетителите ще имат възможност да се срещнат и с група немски университети и Агенцията по заетостта на Германия – German Employment Agency International Placement Service (ZAV) – които имат платени стажове и безплатни курсове по немски език.
Силно ще е присъствието и от Америка, включително UNIVERSITY OF WISCONSIN-MILWAUKEE, който е обучил Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft Corporation.
Водещите университети от Прибалтийските държави – Литва и Латвия ще бъдат представени в лицето на Vilnius University и LATVIA UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES AND TECHNOLOGIES.

Организаторите тази година разширяват обхвата на изложението с темата, перспективите и възможностите за кариерно развитие. Този акцент – „Образование и кариера” е съпътстван и с конкретни предложения, представени от десетки български работодатели от различни сектори, които ще представят възможности за стажове и работа в България, както и от германската работодателска агенция. Като основната идея е образованието да бъде отговорна, сериозна крачка и условие за успешна кариера… у дома. Посланието е след добро образование в чужбина, младите хора да се завърнат в България и тук да развият, приложат своите знания, квалификация и творчески възможности.
Съпътстващата програма включва Младежка конференция насочена към правата на потребителя. Поводът е Международният Ден на потребителя – 15 март. В рамките на изложението квалифицирани и интересни лектори ще говорят за основните права на потребителя: правото на образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на безопасност. Младежката конференция започва от 13:00 ч. след официалното откриване и в нея ще вземат участие интересни лектори от Асоциация Активни Потребители, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност.

Всеки желаещ да посети изложението и младежката конференция може да се регистрира предварително на сайта на изложението (www.edu-fair.eu) или на място в
Националния дворец на културата. Входът е свободен. Очакваме ви!

Изложение „Образование без граници” и кариерният форум „Образование и кариера“, ще бъдат открити на 15 март 2019 г. в сградата на НДК – етаж 5 от 11:00 часа.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

март 2019
П В С Ч П С Н
« фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031