STARBUCKS БЪЛГАРИЯ ОТКРИ НОВО КАФЕНЕ В SOFIA RING MALLПредишна статия
ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ПЪРВИЯ СЕРИЕН ВОДОРОДЕН ВЛАК СЕ ПРОВЕДЕ В ГЕРМАНИЯСледваща статия
Горещи новини

10/12/18

МЕРИ ХОКАДЕЙ ОТ BBC WORLD SERVICE ENGLISH РАЗКАЗА ЗА БЪДЕЩЕТО НА МЕДИИТЕ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
MMM_2017_3

Мери Хокадей, ръководител на BBC World Service English и тазгодишен гост на журналистическия конкурс Mtel Media Masters, разказа за бъдещето на медиите и за своя опит като журналист в една от най-големите световни медийни организации на специално събитие днес.

По-късно през деня Мери Хокадей ще бъде специален гост на церемонията по награждаване на най-добрите журналистически материали в сферата на технологиите и иновациите. Глобалните новини, отразяването на световни политически кризи и обществено значими събития през призмата на дигиталните технологии ще са част от темите в презентацията ѝ довечера. Мери Хокадей ще говори и за трансформацията на медийната среда, технологичната революция на информационния поток и ролята на социалните мрежи. Именно обединяването на технологии, медии, хора и компании, в контекста на споделянето на информация, формират една нова сила, която може да бъде дефинирана като Петата власт.

„Когато говорим за достоверна информация, медийните компании и технологичните компании сериозно трябва да обмислят ролята си и как могат да работят заедно, като едновременно изпълняват отделните си цели“ каза Мери Хокадей пред медиите.

От 2014 г. насам Мери Хокадей оглавява BBC World Service English, където отговаря за подбора и създаването на аудио съдържание, предназначено за англоговореща аудитория. BBC World Service достига до публика от над 269 млн. човека седмично, а BBC World Service English има седмична публика от 75 млн. човека. Над 21 млн. от публиката на BBC World Service English е чрез онлайн радио.

Мери Хокадей става част от екипа на BBC през 1986 г. В началото на 90-те тя е кореспондент на медията и на The Independent в Прага, отразявайки посткомунистическите процеси в Чешката република. Между 2001 и 2006 г. вече е редактор на BBC World Service News and Current Affairs, проследявайки събитията, свързани с 11 септември, Афганистан и инвазията в Ирак. През 2006 г. Мери Хокадей става заместник ръководител на BBC Radio News, където работи с екипите на Today, The World at One и Radio 5live. Впоследствие тя застава начело на BBC Newsroom, отговаряйки за централните радио емисии на BBC News, BBC News Channel, BBC Radio Newsroom, както и за новинарския уебсайт BBC News.

По време на церемонията на Mtel Media Masters ще бъдат отличени най-добрите журналистическите материали в три категории: печатни, електронни и интернет медии. Във всяка от тях ще бъдат определени по двама победители – в подкатегории кратки и дълги форми, като отличените ще получат предметни и парични награди. Професионални партньори и организатори на седмото издание на Mtel Media Masters са Центърът за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация”.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31