МЕЖДУНАРОДЕН БИРЕН СОМЕЛИЕР НИ СЪВЕТВА КАК ДА КОМБИНИРАМЕ ПИВОТО С ХРАНАПредишна статия
КОНКУРС НА IDEAL STANDARD БАНЯ НА ГОДИНАТА 2017Следваща статия
Горещи новини
  • Откъс от "Причините да останеш жив" на Мат Хейг В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Причините да останеш жив", с автор Мат Хейг, предоставен от Издателство "Локус"."Причините да останеш жив" от Мат Хейг - един успешен писател говори [...]
  • Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУС устен изпит по журналистика, събеседване за специалност „Изобразително изкуство", музикален инструмент или пеене, физика и със събеседване за специалност „Графичен дизайн" продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. [...]
  • Все повече сигнали за заблуждаващи намаления в интернетВ Комисията за защита на потребителите (КЗП) зачестяват сигналите от граждани, които не получават обещаните отстъпки при пазаруване през интернет, съобщи председателят Димитър Маргаритовпо ТВ СКАТ. "Потребителите подават сигнал към нас, [...]

23/06/18

МАРИЯ СИЛВЕСТЪР РАЗКРИ ТАЙНИТЕ НА АРОМАТНОТО КАФЕ ЕСПРЕСО НА GLORIA JEAN’S COFFEES

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
GJC2

Първата кафетерия от веригата Gloria Jean’s Coffees отвори врати у нас.

В Paradise Center София отвори врати първата в България кафетерия от веригата Gloria Jean’s Coffees. Гостите на събитието имаха възможност да опитат близо 200 вида студени и топли напитки, приготвени с прясно смляно кафе, а водещата Мария Силвестър застана зад бара, за да разкрие тънкостите на единственото по рода си Gloria Jean’s еспресо, известно по цял свят. Тя сподели, че кофеиновата напитка е не само неизменна част от деня ѝ, но и ароматът на прясно кафе навява спомени за вълнуващи истории и уютни семейни моменти с любими хора.

Чаровната водеща и актриса направи своите първи стъпки в изкуството да приготвиш кафе еспресо и се увери, че 42 кафени зърна и 23-27 секунди време за екстракция са напълно достатъчни за постигане на богат и плътен вкус. За направата му Мария Силвестър използва специален Gloria Jean’s Special Espresso Blend, състоящ се от 3 различни по произход кафета, които са строго пазена фирмена тайна.

Целият процес на приготвяне – от събирането на най-качествените кафе зърна във водещи плантации до обучения и тренинг, се контролира от експертите на Gloria Jean’s Coffees. За да се получи половин килограм кафе на зърна, трябва ръчно да  се съберат 2000 зърна, които се отглеждат в 17 страни в света – Бразилия, Колумбия, Никарагуа, Коста Рика, Мексико, Перу, Гватемала, Куба, Панама, Хаваи, Ямайка, Кения, Етиопия, Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Австралия и Индия. Като гаранция за качество на вкуса, всички кафе напитки в Gloria Jean’s са приготвени със специално подбрани сортове кафе 100% арабика.

Световната верига кафетерии Gloria Jean’s Coffees планира да отвори общо 25 заведения в региона през 2018 г., като започне от България и продължи в Сърбия, Словения, Хърватия, Грузия, Македония и Черна Гора. Шест от кафетериите на марката ще бъдат открити в по-големите български градове – четири в София и по един във Варна и Бургас.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юни 2018
П В С Ч П С Н
« май    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930