PwC БЪЛГАРИЯ С МАЩАБНА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКИТЕ СТУДЕНТИПредишна статия
МЕТРО откри логистичен център за доставки на близо 3000 хранителни продукта за софийските ресторанти и хотелиСледваща статия
Горещи новини

22/10/18

Екипът на Daskal.eu проведе открит урок по образователни иновации в българско училище

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
daskal.eu

Заместник-министърът на образованието Деница Сачева и Йорданка Бенова–Ананиева, заместник-кмет на Община Бургас взеха участие в урока.

Екипът на българската образователна платформа Daskal.eu проведе открит урок в сферата на новите образователни технологии в Основно училище „Васил Левски“, в град Бургас. Учебното заведение, чиито възпитаници принадлежат на 100% към малцинствените групи и са предимно от ромски произход, беше избрано като победител в Националния конкурс на Daskal.eu за най-прогресиращо училище в България.

В събитието се включиха Деница Сачева, заместник – министър на образованието, Йорданка Бенова – Ананиева, заместник – кмет на Община Бургас по Култура и образование, както и Мария Божилова, Търговски директор на технологичната компания Лирекс, която е партньор в Националния конкурс и предоставя безвъзмездно цялостно оборудване за виртуална класна стая на училището – победител. То получава също и безплатен едногодишен достъп за всички учители (общо 32 акаунта) в онлайн платформата Daskal.eu за учебната 2017/2018-та година.

„Положителните отзиви от ученици и учители след открития урок са особено важни за нашия екип и ни показват, че Daskal.eu се възприема не просто като една иновативна образователна платформа, а и като полезно решение, което има реална стойност за всички участници в образователния процес и може значително да улесни работата им“ – споделя Калоян Кирилов, основател на Daskal.eu.

Припомняме, че Националният конкурс за най-прогресиращо училище в България беше отворен за всички държавни, частни и общински училища, като единственото изискване беше те да имат поне 40 ученика във випуска си за 7 клас през 2017 година. Оценяването беше осъществено на база на резултатите от матурите за седми клас, като за победител беше избрано училището, постигнало най-голям ръст при матурите по Математика и Български език и литература през годината, в сравнение с резултатите по същите предмети през 2016 година.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031