ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ОТКРИ ОФИС НА БЕЛГИЙСКАТА КВС ГРУП ВЪВ ВАРНА С 300 НОВИ РАБОТНИ МЕСТАПредишна статия
МЕЖДУНАРАДНИЯТ АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ - НАЙ-ПРЕСТИЖНОТО АВТОМОБИЛНО СЪБИТИЕ НА ГОДИНАТАСледваща статия
Горещи новини
  • Майкъл Кейн ще се снима в нов филм за „Оливър Туист”Сър Майкъл Кейн – една от живите легенди на британското кино и двукратен носител на "Оскар", ще се снима в нова екранна адаптация на "Оливър Туист", съобщи Контактмюзик. Почитателите на [...]
  • Още за футболното хулиганство, Англия и България Текстът е препечатан от сайта "ТерминалНО". До днес, когато и където по света се спомене терминът "футболно хулиганство", първата страна, с която той се асоциира, безспорно е Великобритания.В това няма [...]
  • Открит е Античният театър в ПловдивАнтичният театър на Филипополис е сред най-добре запазените антични театри в света и сред основните туристически атракции на Пловдив. Построен е по времето на римския император Марк Улпий Траян (98 – [...]

18/10/19

"БЪЛГАРСКИ КАРИЕРЕН ФОРУМ" ДЕБЮТИРА УСПЕШНО В ХАГА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
bgcf-hague-2019_1

Дебютното издание на “Българския кариерен форум” в Хага привлече десетки студенти и млади професионалисти. Събитието, което вече се е утвърдило сред сънародниците ни във Великобритания и Германия, за първи път гостува в Нидерландия тази година. Зад организацията на кариерното изложение стоят неправителствената младежка организация “Български кариерен форум” и Министерството на труда и социалната политика.

Събитието започна с видео приветствие от заместник министър-председателя Томислав Дончев, а на място посетители и изложители бяха поздравени от госпожа Зорница Русинова – заместник-министър на труда и социалната политика, Светлана Ангелова – заместник-председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, Н.Пр. Румен Александров – посланика на България в Кралство Нидерландия, Радосвет Радев – председател на българска стопанска камара и Ангел Игнатов – председател на сдружение „Български кариерен форум”.

"Български кариерен форум се организира за седма поредна година, а това е 15-ото му издание. За това време е наложил марката си и е достатъчно разпознаваем сред българските диаспори в чужбина, като нагледен пример са българите, които на предишни форуми са намерили своя кариерен път към България и вече живеят и работят там." – разказа Маргарита Димова, доброволец от "Български кариерен форум".

Посетителите на събитието се срещнаха с 20 български работодатели, търсещи кадри с международен опит. Сред изложителите се отличаваха водещи предприятия от секторите на инженерните и компютърните науки, производството, консултантските услуги, както и някои от най-активните неправителствени организации, които улесняват контакта на българските студенти зад граница с родината. Нидерландия е привлекателна за нашите сънародници заради многообразието от предмети, предлагани на английски език, като най-предпочитаните специалности съвпадат и с профила на компаниите на форума.

"Сигурна съм, че българските работодатели смятат този форум за много ценна възможност да достигнат до кандидати с широк международен опит, владеене на много чужди езици. Но най-вече този опит на живот и учене в друга страна ти дава поглед за неща, които ти самият можеш да подобриш в България." – сподели Жана Ле от неправителствената организация "Заедно в час".

"Доведе ме желанието да се върна обратно в България и да се реализирам там. Аз правя магистратура в момента в Холандия и се надявам, че след нея ще имам достатъчно добра база, за да мога да започна хубава работа в България." – разказа Теодор Стоянов, магистър Business Information Management в Ротердам.

Част от семинарната програма на събитието бе презентацията на заместник-министър Зорница Русинова на тема “Пазарът на труда в България и актуалната икономическа ситуация у нас”. Тя представи информация за развитието на бизнеса в родината и подчерта, че международният опит би бил предимство в търсенето на желаната от младите хора професионална кариера на фона на динамичното развитие на бизнеса в България и засиленото търсене на кадри с висока квалификация у нас.

"За нас е много важно да имаме обратна връзка от младите хора, тъй като подготвяме отделни пакети със стимули за младите хора, така че заедно с работодателите да ги привлечем с качественото образование, което са получили в университетите в Европа да могат да се реализират в България. За нас ще е много важно освен информацията и начините, по които държавата може по-добре да се погрижи, какви са конкретните неща, които те очакват, за да могат да вземат решение да се върнат в България." – сподели Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика.

От Агенцията по заетостта посетителите научиха какви възможности за професионално развитие ги очакват в България, а представители на Българската аутсорсинг асоциация и Easy Consult представиха настоящата ситуация в бранша, както и споделиха насоки за кандидатстване и търсене на работа в България. Събитието в Хага се осъществи с подкрепата на дългогодишните партньори на “Български кариерен форум” от TESY България.

Това бе четвъртият кариерен форум в рамките на календарната година, организиран в Западна Европа. През март домакин на събитието бе Лондон, където за последните седем години то се превърна в своеобразна среща на студентите и младите професионалисти на острова. През месец април и май изложението дебютира успешно съответно в Кьолн и Мюнхен. Хага бе последната спирка на организаторите за тази година, но организаторите обещават продължаване на традицията и покоряване на нови цели през пролетта на следващата година.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031