УСПЕХЪТ НА ЛЕМ БЪЛГАРИЯПредишна статия
БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЛОЖИ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ ПРИ ИЗБОРА НА САМОЛЕТИСледваща статия
Горещи новини
  • За пръв път е публикувана новелата "Коледна песен" на Чарлз Дикенс„Коледна песен“ е новела от Чарлз Дикенс. За първи път е публикувана на 19 декември 1843 г. Произведението е едно от най-разпознаваемите в творчеството на Дикенс.Главен герой е старият скъперник [...]
  • Мери Попинз се завръща Музикален, САЩ, 2018Сценарист: Дейвид МагииРежисьор: Роб МаршълВ ролите: Дик Ван Дайк, Емили Мортимър, Колин Фърт, Джоел Доусън, Натаниъл Салех, Пикси Дейвис, Анджела Лансбъри, Мерил Стрийп, Емили Блънт, Джули Уолтърс, Лин-Мануел [...]
  • Италия била постигнала сделка с Европейската комисия за бюджета си Италия е постигнала сделка с Европейската комисия за оспорвания си бюджет за 2019 г., предаде "Ройтерс", като се позова на говорителка на министерството на икономиката на Италия, предаде БТА. Източници [...]

19/12/18

БЪЛГАРИЯ Е ВОДЕЩА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА АУТСОРСИНГ, ОБЛАЧНИ И IT УСЛУГИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
item_itemoutsourcing

България е сред водещите IT аутсорсинг дестинации в света благодарение на добрия бизнес климат и техническата експертиза. Според последните доклади, аусорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в страната за изминалите 27 години. В допълнение, до 2020г. броят на заетите служители, както в традиционния аутсорсинг на бизнес услуги (ВРО), така и в този на информационни технологии (ITO), се очаква да надвиши 62 500 души.

Много международни компании от дълго време разпознават България като силна дестинация за аутсорсинг в сферата на обслужване на клиенти. Тек Експъртс е една от тях – създадена в София и от 2010г. насам се радва на голямо разрастване.

Наличието на талантливи кадри и сериозният опит в STEM (science, technology, engineering and mathematics) са една от основните причини страната да бъде припозната като атрактивна за бизнеса и за развитието му. Като следствие, в края на август тази година, Тек Експъртс увеличи значително офис пространството си, за да отговори на нуждите си от допълнително разрастване на екипа си, стремейки се да наеме още 600 души до края на 2018г.

„Благодарение на комбинацията от многоезична, високообразована и мотивирана работна ръка и конкурентно заплащане, България беше очевидният избор за нашите аутсорсинг, облачни и IT услуги“, споделя Янив Натан, основател на Тек Експъртс.

„Нашата база от таланти расте с всяка изминала година и ние непрекъснато търсим още професионалисти, които да се присъединят към нас. Винаги сме били отдадени на това да развиваме компанията и да подкрепяме специалистите, с които работим, както тук, така  и на другите ни локации“, добавя Натан.

Тек Експъртс приема в екипа си ветерани в сферата, работещи майки, млади хора и студенти, а също и тези, които вече имат опит в индустрията, но търсят възможности за по-нататъшно развитие на уменията си и имат желание да работят с най-големите компании в света.

„Насърчаваме сътрудничеството между нашите различни локации и предоставяме възможност на служителите ни от цял свят да пътуват, за да се учат и да споделят експертиза“, казва Лъчезар Лозанов, Мениджър на компанията за България и Малта.

България предлага всичко, което компаниите търсят в една IT аутсорсинг дестинация – богат избор от професионалисти, доказано силни резултати в сферата на STEM образованието и силно присъствие на международни компании в региона. Страната също е изключително културно близка до западния свят, когато става дума за бизнес отношение и етикет.

В период, в който традиционният аутсорсинг на бизнес процеси (BPO) развива висококачествени услуги, репутацията на България като предпочитан аусорсинг партньор ще продължава да расте. Богатият IT опит и познания, добрата географска локация до западните страни и многоезичните екипи от специалисти, са само част от причините пазарът ни да привлича вниманието на инвеститори и предприемачи от цял свят.

В този смисъл, България е отличен пример, който показва как софтуер индустрията е достатъчно могъща, за да остави дълготраен отпечатък върху бизнес пейзажа. Секторът дава изключително много възможности, които водят след себе си отлична стабилност, трайна заетост и висока добавена стойност.

„Уменията, които видяхме, когато дойдохме в страната за първи път, са все по-ясно изразени сега и затова ангажиментът ни да развиваме България като едно от ключовите международни местоположения на Тек Експъртс, продължава да бъде от изключително значение за нас“, завърши Лъчезар Лозанов.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31