БЪЛГАРИЯ Е ВОДЕЩА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА АУТСОРСИНГ, ОБЛАЧНИ И IT УСЛУГИПредишна статия
DB SCHENKER ПРАЗНУВА 25 ГОДИНИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯСледваща статия
Горещи новини
  • Представители на 50 държави подписват Харта на ООНУставът (Хартата) на Обединените нации е договор, който образува и основава международната Организация на обединените нации. Той е подписан на Конференцията за международна организация на обединените нации в Сан Франциско, [...]
  • Комикс на деня - 25 юни : dnevnik.bg [...]
  • Тръмп заплаши Иран с унищожениеПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Иран с „огромна сила“ и дори унищожаване в случай на атака срещу Америка. „Всяко нападение на Иран срещу каквото и да е американско, ще бъде [...]

26/06/19

БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЛОЖИ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ ПРИ ИЗБОРА НА САМОЛЕТИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
full_bbf

Ще  инвестира ли  Швеция 1 млрд. евро в българската икономика, ако изберем Грипен?

Политическият съвет на Европейска партия Волт настоява пред българското правителство доставчикът на новите български изтребители да е европейски производител. България направи своя стратегически и естествен избор, като стана член на Европйския съюз, а управляващите винаги са отстоявали този път на развитие и е логично да застанат зад политики, които да засилят устойчивостта на съюза. Идеята за обединена Европа е в съдбоносен етап, който ще определи нейната форма на съществуване.

Изборът на производител е също стратегически за България и министър-председателят Бойко Борисов трябва да гарантира, че няма да има намеса на чужди интереси при избора на производител. В контекста на разговорите за обща европейска армия и гласовете,  които се надигат от множество държави членки в подкрепа на обща европейска отбрана, за България като външна граница е от съществено значение да избере европейски производител. Какво по-логично от това, да се спрем на самолети, произведени в ЕС, с което да подкрепим усилията европейската икономика да бъде поставена на първо място и в синхрон с новите реалности в международната политика и промяната откъм Белия дом.

Националната сигурност трябва да е основен приоритет на нашата политика за отбрана, а предвид текущата зависимост на България в сектора, не бива да се позволява влияние на чужди интереси – от една страна, Русия с МИГ-овете (както е в момента), а от друга – САЩ с F-овете си (фаворит за някои кръгове към момента).

България трябва да се предпази от агресивната търговска политика на Доналд Тръмп, като защити националните си интереси, и се надяваме премиерът Бойко Борисов да не е договорил сделката с администрацията на американския президент по време на кратката си визита във Вашингтон в кулоарите на ООН.

Разполагаме с информация, че всяка страна, която е избрала изтребители Грипен за своите военновъздушни сили, получава инвестиции в икономиката си в размер на 1 млрд. евро. Вярно ли е, че откакто се водят преговори, шведската страна многократно е изразявала готовност да осъществи подобни инвестиции пред няколко български правителства? За Европейска партия Волт този аспект на сделката е от съществено значение, предвид официалните данни на БНБ от последните четири години, според които външните инвестиции спадат постоянно. Волт настоява за официален и ясен отговор от българските институции ще инвестира ли Швеция 1 млрд. евро в българската икономика, ако изберем Грипен?

Подобна инвестиция безспорно би дала още по-голяма тежест на шведския производител и би била важна за икономиката на България, за откриване на нови работни места, за повишаване нивата на заплащане и за нови възможни партньорства пред българския бизнес.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930