АСИСТЕНТЪТ SIRI НА APPLE Е ПРИЗНАТ ЗА НАЙ-ГЛУПАВ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТПредишна статия
ПРЕМИЕРЪТ НА КАТАЛУНИЯ ПОДПИСА ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТСледваща статия
Горещи новини
  • Управлението на Борисов трябва да си ходи Коментарът е от профила на автора във "Фейсбук". Днес в центъра на София излязоха отново хиляди хора, за да кажат, че не искат да ги управлява мафията и че на [...]
  • Протести, насилие и напрежение в Гърция (СНИМКИ)Насилие избухна в Атина по време на голяма демонстрация срещу правителствените планове за ограничаване на обществените протести, предаде Асошиейтед прес. Демонстранти хвърляха запалителни бомби по полицията пред гръцкия парламент, а органите [...]
  • Роден е Никола МариновНикола Маринов се увлича по рисуването още в гимназията и продължава образованието си в Художествената академия в Торино, където негови преподаватели са професорите Андреа Таверние и Джакомо Гросо. През 1903 [...]

09/07/20

201 МИЛИОНА ДУШИ СА БЕЗРАБОТНИТЕ В СВЕТА ПРЕЗ 2017 Г.

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
job 1

Броят на безработните в света към 2017 г. е 201 милиона души, което представлява увеличение с 3,4 милиона спрямо предходната година, се съобщава, в доклада на Международната организация по труда "Заетост в света и социални перспективи 2017″, публикуван в понеделник.

В също време прирастът на населението спрямо 2016 г. е с 1,2%, т.е. 69 745 900 души, като наброява 7 486 520 598 души.

"Основната причина е, че инвестициите не са достатъчни. Фирмите не инвестират в своите служители, дейността им се забавя. А това обикновено се отразява на нивото на заетост, което се влошава", заяви заместник генералният директор на МОТ Дебора Грийнфийлд.

Докладът посочва нарастването на заетостта в малките и средни предприятия. През периода 2003-2016 г. броят на постоянните служители в такива предприятия почти се е удвоил. Тази тенденция обаче се забавя през последните две години.

МОТ предлага редица препоръки за промяна на тенденцията. По-специално, експертите настояват за разработването на нови политики за развитието на малкия и средния бизнес, за подобряване на ситуацията за всички предприятия, включително осигуряване на достъп до финансиране за новосъздадени структури. Освен това се предлага да се провеждат обучения за служители на пълно работно време, които да намаляват разходите и увеличават производителността, за разлика от наемането на временна работна сила. Документът отбелязва, че използването на иновативни технологии също води до създаването на нови работни места и увеличаване на производителността.

Експертите в същото време изразяват загриженост, че спирането на растежа на заетостта в малките и средни предприятия може да продължи и в бъдеще.

При провеждането на проучването експертите не са взели предвид въздействието на санкциите върху пазарите на труда в страните.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031