NEXT CONSULT И SALESFORCE - ЛИДЕРА В СВЕТА НА СОФТУЕРНИТЕ СИСТЕМИ ОРГАНИЗИРАТ VI ГОДИШНА SALESFORCE КОНФЕРЕНЦИЯ В БЪЛГАРИЯПредишна статия
ЛОНДОН БЕ ДОМАКИН НА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА Следваща статия
Горещи новини
  • Доналд Тръмп още не е решил къде ще е в изборната нощАмериканският президент Доналд Тръмп все още не е взето окончателно решение къде ще прекара нощта на изборите в САЩ, които са на 3 ноември, предадоха Ройтерс и ТАСС. "Още не сме [...]
  • Нова тотална блокада в Белгия заради коронавирусаИзправена пред нарастващ брой хора с коронавирус, засилен прием в болници и все повече смъртни случаи, Белгия отново налага строги ограничителни мерки. Това съобщи премиерът Александър Де Кроо по време [...]
  • Ярослав Хашек, живият древен дух на Бохемия Текстът е препубликуван от "Свободна Европа". Ярослав Хашек, писател, журналист, хуморист (1883 - 1923) Произход: Австро-Унгария/Чехословакия, учителско семейство Образование: Бизнес колеж Интереси:... : dnevnik.bg [...]

30/10/20

20 УЧИЛИЩА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ СЕ БОРЯТ НА ФИНАЛА ЗА ТИТЛАТА "НАЙ-АКТИВНО УЧИЛИЩЕ" ПО ПРОГРАМАТА "НЕСТЛЕ ЗА ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
3

Известни са 20те финалисти в първата фаза от мащабната програмата „Нестле за по-здрави деца“. По случай финала на фаза 1 от инициативата ще бъде организирана специална церемония. По време на събитието училищата от цялата страна ще представят своите постижения за изграждане на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у своите възпитаници. Четири от тях ще бъдат отличени за своята отдаденост и активно участие по време на проекта.

Като част от ангажимента си за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище Нестле България ще предостави парични награди, които да допринесат за облагородяване на материалната и спортно-техническа база на училищата. Голямата награда е в размер на 10 000 лева, с която победителят да реновира своята столова или физкултурен салон, където децата прекарват своето свободно време. Специалната награда, която ще бъде предоставена, е среща с шеф Жоро Иванов, на която той ще сподели своя опит и знания с персонала, за да могат децата да получават разнообразна и питателна храна с наличните продукти.

От началото на учебната 2018/2019 година над 12 000 деца от 119 училища в цялата страна се включиха в Програмата „Нестле за по-здрави деца“ и започнаха да се обучават за ползите от балансираното хранене и активния начин на живот. В продължение на 4 месеца учебните заведения преподаваха уроци по шестте модула от проекта, които са свързани с ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа активност, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.
Въз основа на тяхното представяне бяха отличени 20 училища избрани с оглед на количествен критерий (процент участващи ученици) и качествен критерий (предоставена идея за продължение на Програмата). Сред финалистите са 6 училища от община Пловдив, 3 от София и София област, както и редица училища от областите Търговище, Смолян, Варна, Монтана, Враца, Ловеч, Стара Загора, Велико Търново и Русе.

Списък с финалистите:

1. 40 СУ "Луи Пастьор“, гр. София
2. ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, с. Зараево
3. ОУ „Стою Шишков“, с. Търън
4. Първо ОУ "Васил Левски", гр. Вълчедръм
5. СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Козлодуй
6. ОУ "Юрий Гагарин", гр. Смолян
7. СУ "Иван Вазов", гр. Мездра
8. XI ОУ "Николай Лилиев", гр. Стара Загора
9. ОУ "Св. Климент Охридски", с. Кичево
10. НУ "Христо Ботев", гр. Първомай
11. ОУ "Гео Милев", с. Белозем
12. ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Марково
13. ОУ "Христо Ботев", гр. Велико Търново
14. 163 ОУ "Черноризец Храбър", гр. София
15. ОУ "Христо Ботев", с. Катуница
16. НУ "Петко Рачев Славейков", гр. Пловдив
17. ОУ "Иван Вазов", гр. Русе
18. ОУ "Васил Левски", с. Орешене
19. ОУ "Граф Никола Игнатиев", с. Граф Игнатиево
20. СУ "Отец Паисий", гр. Самоков

Училищата, които са част от инициативата, са изпълнили всяка задача и по шестте модула за по-здрави български деца, които са част от Програмата „Нестле за по-здрави деца“, както и са изпратили визуални материали и попълнени технически карти за участие във финалния подбор на учебни заведения. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.
С помощта на партньорите на програмата „Нестле за по-здрави деца“ – Министерството на образованието и науката, Регионалните управления на образованието в цялата страна, както и редица национални експерти по хранене и спорт и няколко неправителствени организации – Нестле България ще спомогне българските деца да растат здрави и щастливи.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

октомври 2020
П В С Ч П С Н
« сеп    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031