NEXT CONSULT И SALESFORCE - ЛИДЕРА В СВЕТА НА СОФТУЕРНИТЕ СИСТЕМИ ОРГАНИЗИРАТ VI ГОДИШНА SALESFORCE КОНФЕРЕНЦИЯ В БЪЛГАРИЯПредишна статия
ЛОНДОН БЕ ДОМАКИН НА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА Следваща статия
Горещи новини
  • Розов слон се роди в Южна Африка (СНИМКИ)Тимъти Янсен Ван Вуурен, рейнджър в резервата „Мала Мала“ в Южна Африка, бил доста изненадан при една от редовните си обиколки. Вуурен се натъкнал на необичайна гледка: новородено естествено розово [...]
  • Видео: Как се прави стъклото Фабриката за производството на ръчно духана стъклария, както и на най-различни по форма, размери и цвят флакони "Инхом" е разположена на брега на Белославското езеро, на мястото, където през 1893 [...]
  • Днес съм министър в оставка. Утре съм министър в оставка в отпускаТова заяви пред БНТ правосъдният министър Цецка Цачева, която подаде оставка заради скандала с апартаментите на властта, включително нейният. На въпрос кой трябва да я замести, Цачева беше лаконична: "Това е [...]

24/03/19

20 УЧИЛИЩА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ СЕ БОРЯТ НА ФИНАЛА ЗА ТИТЛАТА "НАЙ-АКТИВНО УЧИЛИЩЕ" ПО ПРОГРАМАТА "НЕСТЛЕ ЗА ПО-ЗДРАВИ ДЕЦА"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
3

Известни са 20те финалисти в първата фаза от мащабната програмата „Нестле за по-здрави деца“. По случай финала на фаза 1 от инициативата ще бъде организирана специална церемония. По време на събитието училищата от цялата страна ще представят своите постижения за изграждане на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у своите възпитаници. Четири от тях ще бъдат отличени за своята отдаденост и активно участие по време на проекта.

Като част от ангажимента си за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище Нестле България ще предостави парични награди, които да допринесат за облагородяване на материалната и спортно-техническа база на училищата. Голямата награда е в размер на 10 000 лева, с която победителят да реновира своята столова или физкултурен салон, където децата прекарват своето свободно време. Специалната награда, която ще бъде предоставена, е среща с шеф Жоро Иванов, на която той ще сподели своя опит и знания с персонала, за да могат децата да получават разнообразна и питателна храна с наличните продукти.

От началото на учебната 2018/2019 година над 12 000 деца от 119 училища в цялата страна се включиха в Програмата „Нестле за по-здрави деца“ и започнаха да се обучават за ползите от балансираното хранене и активния начин на живот. В продължение на 4 месеца учебните заведения преподаваха уроци по шестте модула от проекта, които са свързани с ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа активност, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.
Въз основа на тяхното представяне бяха отличени 20 училища избрани с оглед на количествен критерий (процент участващи ученици) и качествен критерий (предоставена идея за продължение на Програмата). Сред финалистите са 6 училища от община Пловдив, 3 от София и София област, както и редица училища от областите Търговище, Смолян, Варна, Монтана, Враца, Ловеч, Стара Загора, Велико Търново и Русе.

Списък с финалистите:

1. 40 СУ "Луи Пастьор“, гр. София
2. ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, с. Зараево
3. ОУ „Стою Шишков“, с. Търън
4. Първо ОУ "Васил Левски", гр. Вълчедръм
5. СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Козлодуй
6. ОУ "Юрий Гагарин", гр. Смолян
7. СУ "Иван Вазов", гр. Мездра
8. XI ОУ "Николай Лилиев", гр. Стара Загора
9. ОУ "Св. Климент Охридски", с. Кичево
10. НУ "Христо Ботев", гр. Първомай
11. ОУ "Гео Милев", с. Белозем
12. ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Марково
13. ОУ "Христо Ботев", гр. Велико Търново
14. 163 ОУ "Черноризец Храбър", гр. София
15. ОУ "Христо Ботев", с. Катуница
16. НУ "Петко Рачев Славейков", гр. Пловдив
17. ОУ "Иван Вазов", гр. Русе
18. ОУ "Васил Левски", с. Орешене
19. ОУ "Граф Никола Игнатиев", с. Граф Игнатиево
20. СУ "Отец Паисий", гр. Самоков

Училищата, които са част от инициативата, са изпълнили всяка задача и по шестте модула за по-здрави български деца, които са част от Програмата „Нестле за по-здрави деца“, както и са изпратили визуални материали и попълнени технически карти за участие във финалния подбор на учебни заведения. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.
С помощта на партньорите на програмата „Нестле за по-здрави деца“ – Министерството на образованието и науката, Регионалните управления на образованието в цялата страна, както и редица национални експерти по хранене и спорт и няколко неправителствени организации – Нестле България ще спомогне българските деца да растат здрави и щастливи.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

март 2019
П В С Ч П С Н
« фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031