ВЛАДИМИР ПЕНКОВ: ПРОФЕСИЯТА НИ СЕ ПРОМЕНЯ С ГОЛЯМА СКОРОСТПредишна статия
ИВО ХРИСТОВ: БРЕКЗИТ ПРЕВРЪЩА ПОНЯТИЕТО Следваща статия
Горещи новини

08/08/20

ХРИСТО ХРИСТОВ ОТ DISCORDIA: ДА СИ РАБОТОДАТЕЛ Е ОТГОВОРНОСТ И ПРИВИЛЕГИЯ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Photo 1

Компанията е назначила над 230 служители през 2018 г. и инвестирала над 1,2 млн. лева в обновяването на офисите си през последните 3 г.

„Днес Дискордиа е в топ 3 на работодателите в транспортния сектор у нас по брой служители. Това за нас е огромна гордост и признание за всекидневните усилия, които полагаме, за да сме лидер във всяко отношение, обаче да си работодател не е само привилегия, но и отговорност“ – сподели Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа и един от 10-е кандидати за приза „Мениджър на годината“ 2019.

Дискордиа, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, отново бележи впечатляващ ръст по брой на служителите. Компанията заема челно място сред най-големите работодатели в сектора, като само за 2018 г. екипът на транспортния лидер е нараснал с 230 нови служители. От началото на годината до сега Дискордиа е увеличила екипа си с нови 180 специалисти, като към момента служителите й наброяват 1052, и затвърди позицията си на предпочитан работодател в сферата на международния транспорт и логистиката.

„В Дискордиа винаги сме обичали предизвикателствата, защото те са факторът, който най-силно ни стимулира да сме иновативно мислещи и проактивни. Но ключова роля в успеха на компанията ни през годините със сигурност си остават служителите. Стремим се да намираме подходящи попълнения за нашия екип и да търсим само качествени кандидати. Затова наш приоритет е да продължим да развиваме високоефективен модел на работа и постоянно да внедряваме най-новите програми за обучения и квалификация на служители, за да можем да отговаряме на всичките им нуждите и изисквания за успешно кариерно развитие.“ – допълни Христо Христов.

Благодарение на уникалните си бизнес практики и възможности за пълноценно кариерно развитие, Дискордиа успява да привлича към екипа си млади специалисти, кадри със солиден опит и мениджъри от високо ниво. Дискодиа се позиционира като най-бързо растящата компания в транспортния сектор. За пълноценото развитие на екипа в компанията има внедрени система за оценка на развитието и компетенциите на всеки служител, индивидуално изготвени програми за обучение и външен коучинг за допълнителна специализация за ръководните позиции в компанията. Ръководителите в компанията държат много на хората с изявен потенциал, затова се стремят непрекъснато да създават среда за работа, предлагаща висока добавена стойност за най-целеустремените и мотивирани служители.

Модерните офис пространства също са неизменна част от предимствата на Дискордиа. Само за последните 3 години транспортният лидер е инвестирал над 1,2 милиона лева в обновяването на всичките си офиси в България, Румъния и Украйна. Новият модерен дизайн на работните помещения изцяло отговаря на корпоративните ценности на Дискордиа, а именно откритост, да бъде зелена компания, която да е екосъобразна, и здравословна среда, която да предоставя на служителите необходимите комфорт и удобство независимо дали са в офиса или на път.

Над 93% от мениджърския състав са хора, стартирали без никакъв или малък опит, които са израснали в компанията. Всички те неведнъж са преминавали през системата на Дискордиа за оценка на представянето, като лице в лице са влизали в диалог с по-опитните в компанията с цел развитие, интегриране и подобряване на уменията.

Планът на компанията за следващите 3 години включва увеличение на служителите с над 1000 души, инвестиции в компанията от над 200 млн. лв. и приходи в размер на 400 млн. лв.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

август 2020
П В С Ч П С Н
« юли    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31