БЪЛГАРСКИТЕ БИЗНЕС ЛИДЕРИ - УВЕРЕНИ В СВЕТОВНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И С ОТГОВОРНОСТ КЪМ МЛАДИТЕ ХОРА У НАСПредишна статия
Следваща статия
Горещи новини

23/02/19

ХРИСТО КУСЕВ: ВСЕКИ, КОЙТО ИМА МЕЧТА И ВЯРВА В СЕБЕ СИ И В НЕЯ – МОЖЕ ДА УСПЕЕ – КЪДЕТО И ДА Е

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
ХРИСТО КУСЕВ

Христо Кусев е Управител на Глориент Инвестмънт БГ ООД.

Защо заставатe зад кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“?

Според мен имаме късмета да се родим в една прекрасна държава с много нереализиран потенциал. Като човек, който е пътувал и видял много различни места по света, когато се прибера в България оценявам всъщност какво имаме. Хубава природа, вкусна храна, четири прекрасни сезона, на кръстопътя на три континента. И това са само част от  предимствата на България. Затова като човек, който е израснал тук и като баща, който би се радвал децата му да създадат семейство в България, винаги насърчавам младите да останат и да се развиват в нашата прекрасна страна.

Има ли условия за успешен бизнес в България?

Разбира се, че има. Има трудности понякога, полагаме усилия и правим саможертви, но всеки, който има мечта и вярва в себе си и в нея – може да успее  – където и да е.

Не казвам, че всичко е розово. Но за проблемите научаваме от радиото, телевизията, вестниците, интернет. А за хубавите неща, за успехите малко се говори – добрите инвестиции на АББ, Сенсата, Луфтханза, Лидл; победите на нашите спортисти и отбори на научни олимпиади. Трябва да имаме очи и за хубавото. Да умеем да го ценим и да се радваме.

Има ли „изтичане на мозъци” и какви са перспективи пред младите за завръщане в България?

Със сигурност има изтичане на мозъци от България. Тъжно е. Младите хора днес имат възможност да пътуват, да се образоват и да се развиват и в чужбина, в което няма нищо лошо. Важното е след време да се върнат в България и да приложат наученото тук. Радва ме, че напоследък виждам все повече млади хора, които са учили и работили в чужбина, да се връщат на родна земя. Такъв е случаят и с моите деца.

Има ли достатъчно успели българи (бихте ли посочили имена)?

О, разбира се, че има. В най-различни области. И сега сигурно очаквате да кажа Райна Кабаиванска, Григор Димитров.

Зависи от дефиницията за „успял“.

За мен е важно човек сам да се чувства удовлетворен и успял. Защото тогава е и щастлив. Това е най-важното.

Защо сте решили да се развивате в България?

Тук съм роден. Тук са моите приятели. Тук е моето семейство. Аз обичам България и всеки ден с колегите ми работим тя да се развива.

Какво те прави успешен в България?

Спокоен съм, чувствам се, здрав и щастлив. Близките ми също. Мисля, че това са трите най-важни неща. В бизнеса има и добри, и лоши моменти. Аз помня само хубавото.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« яну    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728