В БЪДЕЩЕ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПЪЛНО ЗАМЕНЕНОПредишна статия
ИВАН ЧЕРНЕВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА KAUFLAND БЪЛГАРИЯСледваща статия
Горещи новини

20/03/19

ХАЙТАО КИ: ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ ЩЕ ДОСТИГНЕ ИЗВЪН ЧОВЕШКОТО ЗНАНИЕ И ВРЕМЕТО ЗА ТОВА ЩЕ НАСТЪПИ МНОГО СКОРО

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Ki

Хайтао Ки, изпълнителен директор на Devott и Chnsourcing.com

Хайтао Kи има над 15-годишен опит в аутсорсинг индустрията както в Китай, така и в чужбина. Ръководил е софтуерния и софтуерния аутсорсинг бизнес на ИТ компания в ролята си на вицепрезидент. Като вицепрезидент и CEO за Китай на голяма американска аутсорсинг компания е ръководил офшорния й BPO бизнес. Сега Хайтао Ки е изпълнителен директор на Chnsourcing.com и Devott – водеща консултантска компания в Китай.

Как ще се промени бизнес средата за следващото поколение?

Главните промени в бизнес средите за следващите поколения идват от изобилието на информация, интернета на нещата, мобилният интернет, облачните технологии и новите технологични революции, като изкуствения интелект и т. н., което доведе до:

1) Преплитане! Вече няма граници за услугите, предлагани от аутсорсинг индустрията.

2) Хората и машините работят заедно, както и машините заместват ръчната работа, което доведе до промени в оперативната ефективност, операционния модел и наемането на работна ръка.

Според Вас, колко далеч може да стигне развитието на изкуствения интелект и когнитивната (познавателната) революция?

Според мен изкуственият интелект ще достигне отвъд човешкото знание, което е пи-сано да стане и времето за това ще настъпи много скоро. Това, което трябва да из-учаваме сега, е какво трябва да направим, когато машините надхвърлят човешкия интелект и какво е добре да направят хората, когато това се случи. Това е подобно на традиционните ръчно изработващи текстил работници, които фалираха или останаха без работа след индустриалната революцията. Въпреки това, новите технологии, със сигурност, ще създадат нови работни места; това, което трябва да се научим, е какво могат хората да направят по въпроса.

Има ли граница, която не трябва да бъде преминавана, когато хората и машините работят заедно?

В момента е трудно за нас да дефинираме граница, която не трябва да бъде преси-чана, когато хората и машините работят заедно. Или, сега сме в ранния етап на индустриалното развитие. Трудно е да се каже къде се намира границата, ако трябва да определим такава. Въпреки това, аз вярвам, че е писано да има граница в бъдещето, която да подсигури човешките същества и машините да работят ефикасно заедно: хората ще имат правото да контролират цялото общество, а машините ще могат да служат на хората по-добре.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

март 2019
П В С Ч П С Н
« фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031