В БЪДЕЩЕ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПЪЛНО ЗАМЕНЕНОПредишна статия
ИВАН ЧЕРНЕВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА KAUFLAND БЪЛГАРИЯСледваща статия
Горещи новини
  • Откъс от "Причините да останеш жив" на Мат Хейг В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Причините да останеш жив", с автор Мат Хейг, предоставен от Издателство "Локус"."Причините да останеш жив" от Мат Хейг - един успешен писател говори [...]
  • Продължава втората кандидатстудентска сесия на СУС устен изпит по журналистика, събеседване за специалност „Изобразително изкуство", музикален инструмент или пеене, физика и със събеседване за специалност „Графичен дизайн" продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2018/2019 г. [...]
  • Все повече сигнали за заблуждаващи намаления в интернетВ Комисията за защита на потребителите (КЗП) зачестяват сигналите от граждани, които не получават обещаните отстъпки при пазаруване през интернет, съобщи председателят Димитър Маргаритовпо ТВ СКАТ. "Потребителите подават сигнал към нас, [...]

23/06/18

ХАЙТАО КИ: ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ ЩЕ ДОСТИГНЕ ИЗВЪН ЧОВЕШКОТО ЗНАНИЕ И ВРЕМЕТО ЗА ТОВА ЩЕ НАСТЪПИ МНОГО СКОРО

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Ki

Хайтао Ки, изпълнителен директор на Devott и Chnsourcing.com

Хайтао Kи има над 15-годишен опит в аутсорсинг индустрията както в Китай, така и в чужбина. Ръководил е софтуерния и софтуерния аутсорсинг бизнес на ИТ компания в ролята си на вицепрезидент. Като вицепрезидент и CEO за Китай на голяма американска аутсорсинг компания е ръководил офшорния й BPO бизнес. Сега Хайтао Ки е изпълнителен директор на Chnsourcing.com и Devott – водеща консултантска компания в Китай.

Как ще се промени бизнес средата за следващото поколение?

Главните промени в бизнес средите за следващите поколения идват от изобилието на информация, интернета на нещата, мобилният интернет, облачните технологии и новите технологични революции, като изкуствения интелект и т. н., което доведе до:

1) Преплитане! Вече няма граници за услугите, предлагани от аутсорсинг индустрията.

2) Хората и машините работят заедно, както и машините заместват ръчната работа, което доведе до промени в оперативната ефективност, операционния модел и наемането на работна ръка.

Според Вас, колко далеч може да стигне развитието на изкуствения интелект и когнитивната (познавателната) революция?

Според мен изкуственият интелект ще достигне отвъд човешкото знание, което е пи-сано да стане и времето за това ще настъпи много скоро. Това, което трябва да из-учаваме сега, е какво трябва да направим, когато машините надхвърлят човешкия интелект и какво е добре да направят хората, когато това се случи. Това е подобно на традиционните ръчно изработващи текстил работници, които фалираха или останаха без работа след индустриалната революцията. Въпреки това, новите технологии, със сигурност, ще създадат нови работни места; това, което трябва да се научим, е какво могат хората да направят по въпроса.

Има ли граница, която не трябва да бъде преминавана, когато хората и машините работят заедно?

В момента е трудно за нас да дефинираме граница, която не трябва да бъде преси-чана, когато хората и машините работят заедно. Или, сега сме в ранния етап на индустриалното развитие. Трудно е да се каже къде се намира границата, ако трябва да определим такава. Въпреки това, аз вярвам, че е писано да има граница в бъдещето, която да подсигури човешките същества и машините да работят ефикасно заедно: хората ще имат правото да контролират цялото общество, а машините ще могат да служат на хората по-добре.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юни 2018
П В С Ч П С Н
« май    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930