ФИЛИП АНАСТАСИУ: НА МЛАДИТЕ ХОРА СА ИМ НЕОБХОДИМИ ВЯРА, ОПТИМИЗЪМ И РЕАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИПредишна статия
ВАЛЕНТИН ГЪЛЪБОВ: УСПЕХЪТ НЕ СЕ ИЗМЕРВА В ЦИФРИ, ПО-СКОРО Е ЕКЗИСТЕНЦИАЛНО ЧУВСТВОСледваща статия
Горещи новини
  • Представители на 50 държави подписват Харта на ООНУставът (Хартата) на Обединените нации е договор, който образува и основава международната Организация на обединените нации. Той е подписан на Конференцията за международна организация на обединените нации в Сан Франциско, [...]
  • Комикс на деня - 25 юни : dnevnik.bg [...]
  • Тръмп заплаши Иран с унищожениеПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Иран с „огромна сила“ и дори унищожаване в случай на атака срещу Америка. „Всяко нападение на Иран срещу каквото и да е американско, ще бъде [...]

25/06/19

ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР В СОФИЯ ЗА ЧАСА НА ЗЕМЯТА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Фермерски пазар
Столицата отбелязва природозащитния празник с ред инициативи.

Тази година Часът на Земята прераства в целодневно събитие, което обединява институции, спортни клубове, фермери и природозащитни организации в действия за опазване на природата.

Фермерският пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часа на Земята с богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни краища на страната. Пазарът ще отворен на площад Александър Батенберг в София, в събота, 24 март, между 10 и 18 ч. На него ще присъства и екип на WWF, за да представи на софиянци природозащитната си работа, както и какво може да направи всеки, за да намали разхищаването на безценните природни ресурси.

По повод Часа на Земята, Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота (между 8:00 и 21:30 часа) и ще затвори за коли площад Батенберг от бул. „Г.С.Раковски“ до ул. „Княз Александър Батенберг“. За целия ден на площада ще бъде разкрит и мобилен пункт за събиране на стара техника – електрическо и електронно оборудване. Зелените светлини на 50 пешеходни светофара в града ще светят във формата на сърце – отправяйки ясно послание за любов към природата, подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.

За втора поредна година WWF, заедно с Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил (БАССЕС) организират нощно изкачване на Черни връх за Часа на Земята. Тази година към проявата се присъединява и платформата за спорт Activity Choices. „София разполага с голяма привилегия, но и голяма отговорност – Природен парк "Витоша", най-старият на Балканите, споделя Мартина Попова от WWF. Организираме качването на Черни връх на Часа на Земята, за да привлечем вниманието на хората към нуждата горите, въздуха и чистата вода както на Витоша, така и на останалите природни и национални паркове да бъдат възможно най-добре защитени, допълва Попова.

Софиянци са поканени и на традиционното гасене на светлини за Часа на Земята и съпътстващото огнено шоу с участие на театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас"  пред Народния театър Иван Вазов. Отново фасадите на знакови сгради като Президентството, катедралата Александър Невски и Народното събрание, заедно с много други, ще бъдат притъмнени за час от 20,30 до 21,30 ч.

Вече 101 български общини се присъединиха към Часа на Земята и на много места се организират концерти, състезания и прожекции на филми за природа.

Организацията на българските скаути също се включва в Часа на Земята, като мобилизира деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. В клубовете из страната ще се проведат различни инициативи – засаждане на дървета, уроци от големите към малките скаути за разделно изхвърляне на отпадъци и образователни игри.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930