ПРОТОТИП НА НОВО УСТРОЙСТВО НА APPLE НА ВИДЕОПредишна статия
АМЕРИКАНСКИ МИЛИАРДЕР ОБЯВИ НАЧАЛОТО НА КАМПАНИЯ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ТРЪМПСледваща статия
Горещи новини

10/07/20

УЧЕНИТЕ ИЗЯСНИХА КОЕ УБИВА ХОРАТА ПО-ЧЕСТО ОТ ВОЙНАТА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
images

Замърсяването на околната среда убива 15 пъти повече хора, отколкото войните. Това заключение беше направено от експертите от Комисията на научния журнал Lancet по въпросите на замърсяването и здравето. Резултатите от изследването са публикувани на сайта на изданието.

Както се съобщава, през 2015 г. по света болестите, причинени от замърсяването на околната среда, са убили около девет милиона души, което съответства на 16% от всички смъртни случаи. Учените казват, че тази цифра е три пъти повече от броя на смъртните случаи от СПИН, туберкулоза и малария взети заедно, и 15 пъти повече, отколкото от войни и други форми на насилие. Също така според изследователите лошата екология убива повече хора от пушенето, глада и природните бедствия. Освен това, замърсяването на заобикалящата среда е причина за една четвърт от смъртните случаи в някои страни.

В допълнение, учените установиха, че най-бедните слоеве от населението са най-уязвими към екологичните проблеми. Според изследователите около 92% от смъртните случаи, свързани със замърсяването на околната среда, се срещат в страните с ниски и средни доходи.

Посочва се, че особено опасна е лошата екология за децата, доколкото излагането на въздействието на химикали в малки количества в утробния период от живота на бебето и ранното му детство може да доведе до инвалидност, болести, който ще придружават детето през целия му живот, а също и до преждевременна смърт.

По-рано Европейската агенция по околната среда (EEA) посочи замърсяването на атмосферата, като причината за преждевременната смърт на 500 хиляди европейци годишно, съобщава сайта Phys.org.

По-рано учени от Германия, Холандия и Великобритания констатираха приближаването на "екологичния Армагедон".

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031