ПОЧТИ ДВЕ ТРЕТИ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ МЕДИИТЕ ПУБЛИКУВАТ ФАЛШИВИ НОВИНИПредишна статия
БИТКОЙН ЗА БЕДНИТЕСледваща статия
Горещи новини

27/05/18

УНГАРИЯ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА СПРЕ БРЮКСЕЛ И СОРОС

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
vo

Жителите на Унгария тези дни получат въпросник, озаглавен "Спрете Брюксел", – той официално е изпратен до всички домакинства. "Властите питат гражданите как трябва да се отнасят до политика на ЕС, която, според нея застрашава независимостта на страната".

Допитването се провежда като част от обществена кампания "Народна консултацията – 2017″. В анкетата има шест въпроса, свързани с миграцията и икономическата политика на Брюксел – по-специално, квотата на ЕС за разполагане в Европа на бежанци от Близкия изток и Северна Африка. Освен това, там има и въпроси за данъчното облагане и работата на неправителствените организации.

Стартирането на кампанията съвпадна с протестите, които се проведоха миналата неделя в Будапеща. Няколко хиляди души излязоха на демонстрация в центъра на унгарската столица в подкрепа на Централно-европейския университет, собственост на Фондация Джордж Сорос. Учебното заведение може да бъде затворено, ако парламентът приеме новите промени в закона за образованието.

Мигрантите не са добре дошли тук

Унгария – е една от най-непримирими противници на миграционната политика на Брюксел, инициирана от Германия и Франция. Заедно с други страни от Източна Европа – Чехия, Словакия и Полша – тя влезе в така наречената "Вишеградската четворка", съпротивяваща се на квотите за миграция. По-късно към тях се присъедини Румъния, както и де-факто – Австрия. Тези страни са блокирали външните си граници за бежанските потоци. По-специално, Унгария продължава да укрепва границата си със Сърбия и Хърватия.

Премиерът Виктор Орбан е известен със своите нееднократно остри критики на политиката на Брюксел. Според него, мигрантите – са "враждебна армия", която заплашва стабилността на унгарската държава, в която терористични актове не се случват, защото властите имат строга имиграционна политика, експулсирайки от страната 99% от неканените гости.

Затваряне на "Отворено общество"

В края на 80-те, когато беше в опозиция, партията ФИДЕС получи подкрепа на Фондация Сорос, а самият Виктор Орбан – стипендия на "Отворено общество". Въпреки това, през последните седем години, бидейки на власт, унгарския премиер коренно промени отношението си към дейността на милиардера – днес той го нарича една от заплахите за независимостта на Унгария, заедно с политиката на Европейския съюз.

В Унгария вече има повече от 60 неправителствени организации, финансирани от Сорос. Правоохранителните органи на страната, ги обвиняват, че повечето от тях помагат на нелегални мигранти да влизат в Унгария и да получат статут на бежанец. През януари, унгарските власти обявиха намерението си да изгонят от страната на всички неправителствени организации, подкрепяни от  Джордж Сорос.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031