ПЕТ SEO СЪВЕТА ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА ПО-ПРЕДНИ ПОЗИЦИИ В ОНЛАЙН ТЪРСАЧКИТЕПредишна статия
EFBET С КУП ОФЕРТИ ЗА ЛОЯЛНИТЕ КЛИЕНТИСледваща статия
Горещи новини

13/07/20

ТОТАЛНО СЛЕДЕНЕ ОТ GOOGLE

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
google

Компанията следи потребителите на смартфони, дори и с извадена SIM карта и изключена геолокация.

Според онлайн изданието на Quartz, от началото на 2017 г. мобилните устройства, базирани на Android, събират информация за адресите от съседните мобилни базови станции и изпращат тези данни на Google. В резултат на това компанията има достъп до данни за местонахождението на лицата и тяхното придвижване, дори самите потребители да не искат това.

Според източник на Quartz, Google започва да използва Cell ID след смяната на услугата Firebase Cloud Messaging, която принадлежи на компанията и работи на телефоните с Android по подразбиране. По този начин, дори устройствата да са само с фабричните настройки, и с изключена услуга за геолокация, изпращат информация на Google. Смартфоните с мобилни данни или с Wi-Fi връзка, предполагат от Quartz, изпращат данни всеки път, когато стигнат до зоната на покритие на нова клетъчна станция. Когато устройствата с Android са били свързани към Wi-Fi мрежата, те изпращат адреса на Google, дори и да не са с инсталирани SIM карти.

От Google потвърдиха за Quartz информацията за събирането на данни за местоположението на потребителите на смартфони, но заявиха, че тези данни никога не са били използвани или съхранявани. От компанията също така заявиха, че планират да се откажат от такива практики до края на ноември.

"През януари тази година започнахме да изучаваме идентификатора за мобилна връзка Cell ID като допълнителен начин за подобряване на скоростта на предаване на съобщенията. Въпреки това ние никога не сме добавяли Cell ID в нашата система за синхронизация на мрежата, така че тези данни са незабавно унищожени. Ние надстроихме системата си така, че тя вече няма да запитва идентификатора за мобилна връзка", е заявил представител на Google в писмо до Quartz. Също така според думите на Google, системата Firebase Cloud Messaging, която контролира известията и съобщенията, е отделена от услугата за геолокация, която предоставя местоположението на потребителите в Google.

В писмото също се посочва, че събирането на данните е извършено само с цел  подобряване на ефективността на услугите на Google.

Компанията многократно е обвинявана в следене на потребителите: през декември 2015 г. компанията е обвинена в шпионаж на студентите, използващи Chromebook, въпреки изявленията в обратното. През юли 2017 г. се появи информация, че Google следи покупките на своите потребители, извършени офлайн, за да разбере колко добре функционира контекстната реклама.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031