Колекторите ще влизат в домовете ни законноПредишна статия
Кои държави вече внедриха 5GСледваща статия
Горещи новини

19/10/20

Технологичният холдинг Алтерко АД увеличава капитала си на БФБ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
ALLTERCO

Компанията има амбицията да стартира и директни продажби в Азия, както и да представи нови продуктови решения за индустриална автоматизация.

Водещият технологичен холдинг Алтерко АД увеличава капитала си с нова емисия акции на БФБ и планира дебют на Франкфуртската фондова борса до 2023 г. Това бе обявено по повод новата емисия акции. Тя цели да набере допълнителен капитал, който ще подпомогне компанията по пътя и към създаване на нови умни устройства и IoT решения. 

На събитието Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко АД, разкри още, че компанията си поставя за цел до 2022 г. да регистрира продажби на 300 000 устройства месечно, а до 2023 г. – да достигне 1.4% пазарен дял в сектора на умните устройства в Европа и Северна Америка. Ексклузивната презентация бе излъчвана на живо онлайн на четири езика – български, английски, немски и италиански, при много голям интерес. Запис на цялата презентация и повече за амбициозните планове на холдинга за следващото тригодие може да гледате тук.

„Компанията ни се развива изключително бързо, за което говорят и високите ни финансови резултати. Амбицията ни е да постигаме все по-големи успехи, а чрез иновативните ни и смели идеи да предизвикаме революция на пазара на продукти за автоматизация на дома, установявайки се като лидер в глобален мащаб. Вярваме, че увеличението на капитала ни е още една важна стъпка напред към реализирането на плановете ни за развитие през следващите няколко години“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко АД.

Обявеното ново увеличение на капитала на иновативния холдинг е за максимум 3 млн. акции или общо 9 млн. лв. Всеки желаещ да инвестира в акции от новата емисия може да го направи след като първо придобие права и ги упражни, закупувайки акции на емисионна цена от 3 лв., като 5 права дават възможност за записване на 1 нова акция. Общо са издадени 15 млн. права, колкото са сегашните акции на дружеството. Минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. акции за 3 млн. лв. При пълен успех акциите ще достигнат 18 млн. броя. Акциите от увеличението се предлагат на територията на България, Италия и Германия.

Предвижда се търговията с права да започне на 8 октомври и да продължи до 19 октомври 2020 г., а на 23 октомври 2020 г. – да се проведе аукционът за неупражнените права. Плановете са търговията с новите акции на Българска Фондова Борса да започне около 8 декември 2020 г. Инвестиционен посредник на публичното предлагане е Карол АД.

От стъпването на Алтерко АД на Българската фондова борса в края на 2016 г. досега, цената на акциите в дружеството се е увеличила със 173% (цена при затваряне на 30.09.2020 г.). Това стана ясно по време на презентацията. От символични тогава, приходите от продажби на умни устройства са нараснали до над 10.8 млн. евро (2019 г.). Въпреки предизвикателната глобална ситуация в момента, през първата половина на 2020 г. Алтерко регистрира ръст в печалбите си на консолидирана база от 283% спрямо същия период през предходната година.Това е още един успех за компанията, който затвърждава позицията ѝ на водещ разработчик на устройства за автоматизация на дома.

Планове до 2023 г.

Алтерко АД си поставя амбициозни цели за развитие през следващото тригодие. През предстоящата година компанията планира да стартира директни продажби в Азия, както и допълнително да развие бизнес операциите си в Европа и САЩ. Алтерко Роботикс – дъщерната компания за иновативни решения в IoT сферата, възнамерява също така официално да представи новата си иновативна продуктова линия Shelly Plus, която ще промени пазара, позволявайки създаването на децентрализирана система за автоматизация на дома.

Намеренията на компанията не свършват дотук. До 2022 г. Алтерко има за цел да регистрира продажби на 300 000 устройства месечно, а до 2023 г. – да достигне до 1.4% от умните домове в Европа и Северна Америка. Компанията планира още навлизане в сектора на индустриалния IoT и стартирането на продуктова линия индустриални умни устройства. Алтерко има амбицията да направи своя дебют и на Франкфуртската фондова борса до 2023 г., развивайки през цялото време портфолиото си от иновативни продукти и установявайки Shelly като един от най-разпознаваемите брандове за устройства за умен дом. 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

октомври 2020
П В С Ч П С Н
« сеп    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031