Междубраншов консорциум създава първата в света верига за доставки на океанска пластмаса в търговски мащабПредишна статия
Станимир Лешев: Ще изпълним успешно поетите ангажименти в областта на въздушния транспортСледваща статия
Горещи новини

10/12/18

ТАКА КАЗАХА ЛИДЕРИТЕ ОТ СВЕТА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
e96d6584-6e72-45b5-9c70-0e03ba039c67

Нека разберем как световните звезди от технологиите са видели изминалата година, какво очакват от бъдещето и какви стратегии препоръчват да се прилагат.

Илон Мъсk, Tesla и SpaceX

Трябва да има причини, които да ви накарат да се изправите сутрин и да искате да живеете. Защо искаш да живееш? Какво правиш? Какво те вдъхновява? Как искаш да видиш бъдещето? Ако това бъдеще не означава живот сред звездите и не планира да се превърне в многопланетен вид, намирам го за мрачно.

Джак Ма, Alibaba Group

Alibaba Group отпразнува 18-ия си рожден ден … В сравнение с това, с което започнахме, днес сме възрастни. Но в сравнение с бъдещето едва сме достигнали пълнолетие … Светът, такъв какъвто го знаем, ще се промени значително с появата на новите технологии през следващите 30 години. Интернет няма да бъде домейн само на т. нар. интернет компании – интернет ще работи за всяка компания.

Сергей Брин, Google

Преди няколко години имахме един малък проект, който сега се нарича Google Brain (група изучаваща изкуствения интелект), и ако трябва да бъда честен, аз не му обръщах внимание. Мен ме подготвяха за програмист през 1990: и всеки знаеше, че изкуственият интелект не работи …  От тогава изминаха само няколко години, и що се отнася до Brain, той засяга всички наши основни проекти: от търсенето и подреждането в мрежата на снимките и рекламите – т.е. всичко, което ние правим.

Бил Гейтс, Microsoft

Хората гледат заглавията на новините и мислят: "Светът се разпада". Не мисля така. Мисля, че светът е далеч от това. Всъщност той никога не е бил по-добре – по-мирен, проспериращ, безопасен или справедлив. Вярата, че светът става все по-добър, не е през погледа на непоправим оптимист. Това не означава, че вие сте самодоволни или пренебрегвате проблемите на света. Това означава, че вие, както казва бившият президент Бил Клинтън, виждате тенденциите, скрити зад заглавията.

Тим Кук, Apple

Допълнителната реалност завинаги ще промени начина, по който ние използваме технологиите. Съществуват AR приложения, които ви позволяват да взаимодействате с виртуални модели на почти всичко, което можете да си представите: от човешкото тяло до слънчевата система … И аз видях приложения, които ме накараха да се замисля, а не си ли струва отново да премина курс по програмиране. Тъй като те, си мисля, че ще променят до голяма степен правилата на играта …

Аркадий Волож, Яндекс

Всички ние – и вие, и аз – се явяваме в 99% от  случаите потребители. Всеки от нас полага ръка в най-добрият случай на около 1% от всичко, което се създава в този свят. В почти всички други случаи ние сме просто потребители на нещата, които някой друг създава. Но именно нашият избор, определя къде расте дървото на човечеството. Така че, нека избираме – избирайте всичко, започвайки от хляба в магазина до любимата си търсачка.

Евгений Касперски, Kaspersky Lab

Криптовалутата е добра идея. Криптовалутата може много добре да работи – това е точно това, което е нужно за един обединен свят, който живее в условията на пълна свобода … В нашия случай, когато светът е разделен на държави и блокове от държави, които понякога са във война помежду си, криптовалутите ще работят все  по-лошо. Щом те започнат да пречат на  някоя държава, те ще бъдат забранени, и с тях ще се борят. След около 300 години това ще бъде абсолютно невероятно нещо.

Джефри Безос, Amazon

Използвайте фразата "Не съм съгласен, но приемам". Тази фраза ще ви спести много време. Ако вие сте убедени в нещо, но не можете да постигнете консенсус, ще е полезно да се каже: "Виж, аз знам, че не сме съгласни с това, но ще рискуваш ли с мен? Не си съгласен, но приемаш? "… Никой не знае отговора на невярващия, но сигурно ще чуете"Да"много скоро. Но има и друга страна. Ако вие сте шефът, то вие също сте длъжни да направите това. Аз не съм съгласен, но приемам през цялото време.

Марк Зукърбърг, Facebook

Колко от вас помнят първата си лекция? За мен това беше лекция по информатика … Аз малко закъснях, стигнах до аудиторията по тениска и дори не разбрах, че я бях облякъл наопаки  и със задното напред. Дори не знам защо никой в ​аудиторията не ми каза за това, освен един човек – Кей Екс Джин. Така ние започнахме заедно да разрешаваме проблемите си. Сега той ги решава във Facebook и управлява голяма част от него. И затова, вие завършващите през 2017 г., трябва да бъдете добри с хората.

Джак Дорси, Twitter

Всички ние сме изправени пред едни и същи предизвикателства … Ние всички сме в една и съща лодка. Има много гледни точки, но всички ние трябва да обединим усилията си и да работим за решаването на големите проблеми: екологичните проблеми, икономическо неравенство, развитието на изкуствения интелект и неговото въздействие върху пазара на труда. Това са нещата, за които ние трябва да говорим. Но ние си позволяваме да бъдем разсеяни от глупостите.

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31