ЕЖЕГОДНИ ЗАГУБИ В РАЗМЕР НА 60 МИЛИАРДА ЕВРО В ЦЕЛИЯ ЕС ЗАРАДИ ФАЛШИФИЦИРАНЕ В 13 ОСНОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТРАДЪЛАПредишна статия
КОИ СА НАЙ-БОГАТИТЕ СЕМЕЙСТВА НА СВЕТАСледваща статия
Горещи новини

20/03/19

СЮЗЪН ВОЙЖИТСКИ В 10 ЦИТАТА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Susan-wojcicki-youtube-ceo1

Така казва изпълнителния директор на YouTube.

Предлагаме на читателите да сравняват принципите си на живот с правилата на Сюзан Войжитски – най-известната жена в света на технологиите, която работи 20 години в Google а сега оглавява YouTube.

За жените в ИТ

Дъщеря ми ме попита: „Мамо, вярно ли е, че има биологични причини, поради които жените са по-малко в технологичния сектор и на ръководни позиции?” Този въпрос – независимо от това дали е зададен директно, тихо прошепнат, или той просто е възникнал в нечия глава – ме придружаваше през цялата ми кариера в областта на технологиите … Мен не ме канеха на ключовите постижения в отрасъла … Моите коментари често са прекъсвани, а идеите ми се игнорираха до момента, в който те не бяха представени от мъжки глас … Аз си помислих за всичко това, погледнах дъщеря си и просто й отговорих: „Не, това не е истина”.

За възможностите

Възможностите идват, когато най-малко ги очаквате или изобщо не сте готови за тях. И те рядко се появяват в правилната форма, в малка сладка кутийка с жълта панделка на върха и надпис: „Отвори, това е прекрасно, ще ти хареса”. Възможностите – особено добрите – са разхвърляни, объркващи и трудни за разпознаване. Те са рисковани и ви предизвикват.

За начало в Google

Въпреки че беше стартъп с 20 щатни служители, а аз бях бременна с първото си дете, присъединяването ми към Google през 1999 г. беше най-доброто решение в живота ми. Какво беше най-лошото? Купуването на кученце и заек веднага след раждането на бебето.

За работния график

Успехът не зависи от броя на работните часове. Рисковите капиталисти не питат: „Е, колко часа планирате да работите?” Те се интересуват: „Как разбирате ситуацията? Какъв ще бъде вашият принос към общия обем?” Ако работите 24 часа в денонощието, няма да имате интересни идеи. Разделянето на работата и личния живот е наистина важно за производителността – да бъдем ефективни по време на работа и да се опитаме да не страним от дома.

За грешките

Най-голямата ми грешка е – Google Videos, който стартира преди самото появяване на YouTube. Ние бързо видяхме, че YouTube бързо ни достига по отношение на трафика и популярността. Когато току-що си пуснал продукт, е трудно да приемете, че другият е по-добър, още по-трудно е когато сте платили 1,65 милиарда долара за него.

За училищната програма

Ако всички (ученици) трябва да изучават биология и химия, то тогава те са длъжни да знаят и компютърни науки. Информатиката сега е по-полезно умение, отколкото много от това, което се преподава в училище. Не искам да кажа, че едното е по-добро от другото – всичко това е важно. Но информатика не се преподава от много и на много ученици. И това наистина е проблем.

Всичко за рекламата

Рекламата – е една от най-важните нужди … Ако при нас за един ден изчезне рекламата, тогава милиони фирми, много от които са много малки, няма да знаят какво да правят. Много хора, които правят блогове и разпространяват съдържание чрез рекламиране на уебсайта си, не биха получили никаква печалба … Но има и социален компонент. Но помислете какво ще стане, ако всички хора трябва да плащат на всеки сайт, на който влизат.

На вечните ценности

Аз гледам пилета, така че имаме пресни яйца. И ми харесва (като се грижа за птиците), защото това е съвсем различно от моята работа … Това е универсален език. Някои хора са много по-натоварени в технологиите от други, но всеки се интересува от растения и животни.

За критиката

Доста често хората ти дават обратна връзка и ние сме склонни да ги отричаме и да си мислим „Хей, те ме критикуват”. Но когато ти стоиш на висока позиция в служебната стълбица, вашата работа е да – слушате, кое не работи, да приемете това и да разберете как да го направите по-добре.

За бежанците

Моето семейство и милиони други бежанци са били приети в САЩ и Европа след Втората световна война … Сегашната ситуация с бежанците не е просто криза, това е една от най-големите катастрофи на нашето време … Въпреки някои твърдения, бежанците не са терористи, които се опитват да навредят – в много случаи, те са семейства, бягащи от тероризма … Едно нещо е сигурно: онези, които обвиняват бежанците, са получили много повече ефирно време, отколкото тези, които ги хуманизират.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

март 2019
П В С Ч П С Н
« фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031