ЕЖЕГОДНИ ЗАГУБИ В РАЗМЕР НА 60 МИЛИАРДА ЕВРО В ЦЕЛИЯ ЕС ЗАРАДИ ФАЛШИФИЦИРАНЕ В 13 ОСНОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТРАДЪЛАПредишна статия
КОИ СА НАЙ-БОГАТИТЕ СЕМЕЙСТВА НА СВЕТАСледваща статия
Горещи новини
  • Ройтерс: Кристалина Георгиева може да оглави МВФГлавният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард. За това съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от : dariknews.bg [...]
  • Борис Джонсън иска избори догодина, пише "Таймс" Фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън иска предсрочни избори във Великобритания през лятото на 2020 г. и вече събира средства, за да подготви торите за това, пише днес в. [...]
  • Полицията затвори завод за фалшиви Ferrari и LamborghiniПолицията в Бразилия разкри нелегален завод за фалшиви автомобили от марките Ferrari и Lamborghini, разположен в щата Санта Катарина. Органите на реда са действали след сигнал, подаден от италианските производители [...]

17/07/19

СЮЗЪН ВОЙЖИТСКИ В 10 ЦИТАТА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Susan-wojcicki-youtube-ceo1

Така казва изпълнителния директор на YouTube.

Предлагаме на читателите да сравняват принципите си на живот с правилата на Сюзан Войжитски – най-известната жена в света на технологиите, която работи 20 години в Google а сега оглавява YouTube.

За жените в ИТ

Дъщеря ми ме попита: „Мамо, вярно ли е, че има биологични причини, поради които жените са по-малко в технологичния сектор и на ръководни позиции?” Този въпрос – независимо от това дали е зададен директно, тихо прошепнат, или той просто е възникнал в нечия глава – ме придружаваше през цялата ми кариера в областта на технологиите … Мен не ме канеха на ключовите постижения в отрасъла … Моите коментари често са прекъсвани, а идеите ми се игнорираха до момента, в който те не бяха представени от мъжки глас … Аз си помислих за всичко това, погледнах дъщеря си и просто й отговорих: „Не, това не е истина”.

За възможностите

Възможностите идват, когато най-малко ги очаквате или изобщо не сте готови за тях. И те рядко се появяват в правилната форма, в малка сладка кутийка с жълта панделка на върха и надпис: „Отвори, това е прекрасно, ще ти хареса”. Възможностите – особено добрите – са разхвърляни, объркващи и трудни за разпознаване. Те са рисковани и ви предизвикват.

За начало в Google

Въпреки че беше стартъп с 20 щатни служители, а аз бях бременна с първото си дете, присъединяването ми към Google през 1999 г. беше най-доброто решение в живота ми. Какво беше най-лошото? Купуването на кученце и заек веднага след раждането на бебето.

За работния график

Успехът не зависи от броя на работните часове. Рисковите капиталисти не питат: „Е, колко часа планирате да работите?” Те се интересуват: „Как разбирате ситуацията? Какъв ще бъде вашият принос към общия обем?” Ако работите 24 часа в денонощието, няма да имате интересни идеи. Разделянето на работата и личния живот е наистина важно за производителността – да бъдем ефективни по време на работа и да се опитаме да не страним от дома.

За грешките

Най-голямата ми грешка е – Google Videos, който стартира преди самото появяване на YouTube. Ние бързо видяхме, че YouTube бързо ни достига по отношение на трафика и популярността. Когато току-що си пуснал продукт, е трудно да приемете, че другият е по-добър, още по-трудно е когато сте платили 1,65 милиарда долара за него.

За училищната програма

Ако всички (ученици) трябва да изучават биология и химия, то тогава те са длъжни да знаят и компютърни науки. Информатиката сега е по-полезно умение, отколкото много от това, което се преподава в училище. Не искам да кажа, че едното е по-добро от другото – всичко това е важно. Но информатика не се преподава от много и на много ученици. И това наистина е проблем.

Всичко за рекламата

Рекламата – е една от най-важните нужди … Ако при нас за един ден изчезне рекламата, тогава милиони фирми, много от които са много малки, няма да знаят какво да правят. Много хора, които правят блогове и разпространяват съдържание чрез рекламиране на уебсайта си, не биха получили никаква печалба … Но има и социален компонент. Но помислете какво ще стане, ако всички хора трябва да плащат на всеки сайт, на който влизат.

На вечните ценности

Аз гледам пилета, така че имаме пресни яйца. И ми харесва (като се грижа за птиците), защото това е съвсем различно от моята работа … Това е универсален език. Някои хора са много по-натоварени в технологиите от други, но всеки се интересува от растения и животни.

За критиката

Доста често хората ти дават обратна връзка и ние сме склонни да ги отричаме и да си мислим „Хей, те ме критикуват”. Но когато ти стоиш на висока позиция в служебната стълбица, вашата работа е да – слушате, кое не работи, да приемете това и да разберете как да го направите по-добре.

За бежанците

Моето семейство и милиони други бежанци са били приети в САЩ и Европа след Втората световна война … Сегашната ситуация с бежанците не е просто криза, това е една от най-големите катастрофи на нашето време … Въпреки някои твърдения, бежанците не са терористи, които се опитват да навредят – в много случаи, те са семейства, бягащи от тероризма … Едно нещо е сигурно: онези, които обвиняват бежанците, са получили много повече ефирно време, отколкото тези, които ги хуманизират.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031