25 ГОДИНИ Предишна статия
ДРЕХИТЕ БЛЕСТЯТ НА Следваща статия
Горещи новини

26/05/18

СРЕЩАТА НА G-20 В ХАМБУРГ: ВЪПРОСИ НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА НА ФОНА НА РАЗНОГЛАСИЯ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
G20_2017_logo.svg

 

Дванадесетата среща на върха на „големите двадесет” се открива днес в Хамбург. В продължение на два дни лидерите на основните държави ще се стремят към компромиси по отношение на най-големите съвременни предизвикателства – от световната икономика и миграцията до проблемите на развитието на страните от Африка и енергетиката. Разговорите ще се проведат на фона на значителни различия между страните от Г20 по въпросите на климата и международната търговия. Експертите не изключват възможността, че европейските лидери ще се опитат по време на среща в Хамбург, да упражнят някакъв натиск върху президента на САЩ Доналд Тръмп.

Традиционно на полята на срещата на върха ще се проведат двустранни и тристранни срещи. На една, от които е отделено специално внимание, т.е. на дългоочакваните преговори между руския президент Владимир Путин и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Германските власти се подготвят за голям брой демонстрации с участието на антиглобалистки и анархисти, за безопасността в Хамбург ще се грижат около 20 000 полицаи.

В Хамбург за среща на лидерите на ключовите страни в света няма да дойде само саудитския крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд, който е взел това решение на фона на последните събития за кризата около Катар. На срещата ще участват лидерите на Г-20 от Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейския съюз.

Сред поканените гости на срещата на върха са – председателят на испанското правителство, министър-председателят на Сингапур, а като специални гости, са поканени премиерите на Холандия и Норвегия. Прави впечатление, че страните от Източна Европа, които са най-неудовлетворени от притока на имигранти, не са били поканени на срещата на върха.

Първата сесия на срещата на върха ще се фокусира върху световната икономика и финансите, както и въпросите на търговията, а втората работната сесия ще се фокусира върху климата и енергетиката. На втория ден от срещата на върха е насрочено работно заседание, на което ще се обсъди развитието на страните от Африка, а също й въпросите на миграционната политика и дигиталната икономика.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031