СДРУЖЕНИЕ „ЧЕК ПОЙНТ СОФИЯ“ РЕАЛИЗИРА УСПЕШНО МЛАДЕЖКИ ОБМЕН  ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ +Предишна статия
БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗКАЧВА В Следваща статия
Горещи новини

24/05/19

СОРОС ПРЕДРИЧА СЪДБАТА НА СССР НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
soros

Американският милиардер – финансист Джордж Сорос е заявил в статия, озаглавена „Европа, моля, събуди се“, че Европейският съюз може да се срине, както това стана със СССР.
„Европа се движи към забрава, а хората в Европа трябва да се събудят, преди да е станало твърде късно. Ако те не направят това, ЕС ще поеме по пътя, по който вървеше СССР през 1991 г.“, заявява Сорос в статия, публикувана на уебсайта Project Syndicate. „Нито нашите лидери, нито обикновените граждани разбират, че сега настъпва решителният момент“, цитира финансиста РИА Новости.
Според Сорос „решаващ момент“ ще бъдат изборите за Европейски парламент през май 2019 година. Той отбелязва, че „антиевропейските сили ще имат конкурентно предимство“ на изборите по различни причини, включително и остарялата партийна система.
Сорос отбелязва, че остарялата партийна система помага на онези, които искат да заменят ценностите, на които се основава ЕС, с „радикално други“. Според него сега акцентът е върху разделението на проевропейски и антиевропейски сили.
Според Сорос Партията на зелените в Германия е единствената последователна проевропейска партия, а най-сериозната заплаха е Европейската народна партия (ЕНП), която той обвинява в безпринципност.
Сорос подчертава, че проевропейските партии трябва да поставят европейските интереси над собствените си, за да спечелят изборите през май. „Сегашното ръководство (на ЕС) напомня на политбюро, когато СССР се разпадна – продължава да издава укази, като че ли те все още са актуални", пише финансистът.
Фондовете на Сорос многократно са били обвинявани в организиране на смяната на правителствата в редица държави. Самият финансист не отрича, че парите му са помогнали да се извърши първата „оранжева революция“ в Украйна през 2004 г. и „евромайдан“. Сегашният украински президент Петро Порошенко връчи на Сорос Ордена на свободата „за личните му заслуги в укрепването на международния авторитет на украинската държава“.
По-рано унгарският премиер Виктор Орбан многократно критикува Сорос. Според премиера обществените групи, финансирани от бизнесмена, са се намесили в предизборната кампания в Унгария и пропагандират миграционната подкрепа в страната. През юни 2018 г. унгарският парламент одобри редица законопроекти, известни като „Стоп Сорос“, които налагат ограничения на неправителствените организации и криминализират помощта за незаконните мигранти.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Новини на български

Facebook

Календар

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031