ПРИХОДИТЕ НА ТОП МЕНИДЖЪРИТЕ НА БРИТАНСКИТЕ КОМПАНИИ СА НАМАЛЕЛИ СЪС  17%Предишна статия
КИТАЙСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ СЕ ГОТВЯТ ЗА ЕКСПАНЗИЯСледваща статия
Горещи новини

26/05/18

ПРОГРАМИСТИТЕ В САЩ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
13

Най-квалифицираните разработчици пребивават във Вашингтон и Уайоминг.

Платформата за оценка на уменията за програмиране HackerRank, представи рейтинг на американските щати, в които живеят най-високо квалифицираните програмисти. Противно на очакванията, най-добрите специалисти в областта на компютърните технологии живеят и пребивават не в Калифорния, а във Вашингтон. Авторите на изследването обясняват това положение с факта, че технологичната трансформация на бизнес процесите създава голямо търсене за разработчици на софтуер в САЩ.

В основата на класирането са резултатите от проведено допитване до 450 000 програмисти в осем сектора : разработване на алгоритъм, функционално програмиране, математика, работа с данни, разработване на езика на програмиране Java, Ruby, Python и CPP. Изчисленията на HackerRank са показали, че най-квалифицираните специалисти във всички осем категории живеят и работят във Вашингтон, Уайоминг, Калифорния, Ню Мексико и Уисконсин. HackerRank отбелязва, че една от причините, поради които щата Вашингтон привлича талантливите разработчици, е свързана с по-ниските нива на разходите в сравнение с Калифорния. Освен това, в щата са разположени щаб квартирите на такива технологични компании като Amazon (Сиатъл), Zillow (Сиатъл) и Microsoft (Redmond). Редица не технологични компании, които активно въвеждат иновации, като – Dish, Comcast, NBCUniversal и Capital One – също имат офиси във Вашингтон.

Ако се вземе под внимание специфичния клон на компютърните технологии, то най-добрите разработчици на алгоритми и Ruby, а също и специалисти работещи с данни са се заселили в Уайоминг, най-квалифицираните Java разработчици – в Орегон, на Python – в Хавай, CPP – в Луизиана, експерти в областта на функционалното програмиране – в окръг Колумбия, математиката – в Оклахома. В първите десет отделни отрасли програмистите от Калифорния са класирани само в разработването на алгоритми (трето място), математика (четвърто) и функционално програмиране (девето).

Припомняме ви, че през месец август 2016 г. беше представена класация на най-добрите програмисти на света. Оказа се, че най-квалифицираните професионалисти живеят в Китай (100 точки), Русия (99,9) и Полша (98). При което експертите от Китай доминират в областта на математиката, функционално програмиране и работа с данни, от Русия – в разработването на алгоритми, а от Полша – в Java-програмиране.

Платформата HackerRank стартира през 2012 година. В момента проектът е с аудитория от над 2 милиона разработчици, клиенти на платформа са повече от 1000 компании, включително и такива известни технологични компании като BNY Mellon, VMware, WePay и Uber. По-специално, услугите на платформата позволяват тестване на потенциални кандидати за позициите на програмисти.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031