ХАКЕРИ СЪБИРАТ ЛИЧНИ ДАННИПредишна статия
НАЙ-ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ ТОП МЕНИДЖЪРИСледваща статия
Горещи новини

10/12/18

ПРОГРАМА "ПРЕЗАРЕЖДАНЕ"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Pepi_1

Комплексна Мануална Терапия § Актив Йога със Соня Зафирова и Петрослав Зафиров.

Какво се случва с телефона ни когато се изчерпи батерията? Съвременният човек в 21-и век е така съпоставим с любимия си атрибут – мобилния си телефон! Толкова многофункционален, има пред себе си безброй предизвикателства, все по-високи стандарти, все по-изтощителни страсти, все по-изискващи квалификация дейности. Да се погледнем ние, хората, на 21-и век! Колко сме ценни и значими! А как се
съхраняваме? Кое е нашето кабелче, за да се включим в енергийната мрежа? И какво всъщност е енергийната мрежа, която зарежда батерията ни? Всичко е много логично и лесно. С програмата „Презареждане” искаме да дадем на участниците знанията и уменията да обновяват силата си, да възраждат енергията си, да поддържат свободата си – в тялото си, в ума си, в душата си.

Програма „Презареждане” включва няколко етапа на работа с всеки пациент:

Диагностика чрез нашия новаторски метод, установяване причината и последователността на травмата/проблема, разясняване и дискусия с пациента в посока осъзнаване грешните двигателни навици като индивидуалност. Отпускане на мускулните групи в цялото тяло, наместване и изравняване на всички междуставни пространства от гръбначния стълб до фалангите в пръстите на всички крайници посредством техниките на комплексната мануална терапия.
Освобождаване на всички прищипани нервни окончания в тялото, за да се повиши инервацията и самовъзстановителните процеси в биомеханичната системата да започнат на пълни обороти. Съставяне и разяснение на индивидуалната автогенна тренировка за промяна на личните грешни двигателни навици (причина за повечето проблеми) в четирите основни двигателни функции на човека. Изготвяне на индивидуална програма с упражнения от Актив Йога за директно влияние на еластичността в нужните мускулни групи и сухожилни връзки, за да настъпи по бързо лечебният ефект от процедурата. Продължителността на всяка терапия е средно 60-90 мин.

Комплексната мануална терапия е компилация от различни видове терапии, обединени в едно съвършено цяло.

За кого е подходяща терапията?

Терапията се прилага на хора, от всички възрасти, включително и на деца и бебета. При случайно травмиране в спорта или ежедневието, след оперативни намеси, при депресивни състояния, при церебрални и вегетативни нарушения.

Методиката е подходяща и за хора, които са подложени на постоя-нен стрес, такива, които непрекъснато седят и са лишени от простор, чист въздух и естествена светлина. Много добри резултати се постигат и при хора, които използват във всекидневието си стандартни еднотипни движения. С прилагането на КОМПЛЕКСНАТА МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ те съживяват тялото си и го поддържат във висока кондиция, което е и гаранция за оптимално здраве и добро настроение.

Всички живеем в този свръхактивен и модерен свят, за който всеки индивидуално се опитва да адаптира тялото и ума си. Нашият метод на работа стимулира най-важното за всеки човек на планетата: осъзнаването на правилният начин за контрол и адаптация в ежедневните навици и двигателни функции, които, на практика, обуславят всички жизнени процеси в тялото ни.

Развиването на технологиите повишава застоя и обездвижването на всеки от нас, но най-страдащи са хората, прекарващи по-голямата част от времето си в седяща позиция. А, за жалост, техният процент се увеличава с прекалено бързи темпове.

Всеки един от нас трябва да се научи да регулира и усъвършенства балансираната зависимост на нашето тяло спрямо законите на земната гравитация, които имат пряко влияние върху здравето на костно-мускулния и биохимичен баланс. Което пък от своя страна увеличава интензитета и възможностите на тялото ни като основен инструмент за постигане на нашите цели в работен и личен план.

Индивидуалните програми, които изготвяме на всеки пациент след основен биомеханичен диагностичен преглед, дават възможност за промяна на всички грешни навици. Двигателните навици в основата си представляват борбата на тялото ни с земната гравитация, нашия основен враг. Тя никога не спи, а ние дори докато спим сме под нейното влияние. Следователно, ако нагодим и адаптираме тялото си чрез промяна на двигателните си функции според навиците, които съзнателно моделираме, а те както следва са основно седеж основно през деня (в зависимо от работата ни) или стоеж, походка и, разбира се, лег (когато спим и се възстановяваме – около 8 часа от денонощието) ще възвърнем баланса и хармонията си. Еднообразието на тези двигателни функции, превърнати в навици, постепенно се натрупва и наслагва застой на жизнените функции на тялото ни, основните от които са кръвообращение, лимфопоток и инервация. А повлияни от стойката и позицията на гръбначния ни стълб, който е основният разпределител на нервни импулси за управление на мускулите, ставите и органите произлизащи от главния мозък, навиците ни постепенно ни омаломощават, състаряват и изтощават до самия край.

В следствие на всичко това хората пренебрегват и привикват с болките в гърба, кръста, врата, раменете, опашката и т.н., защото те се появяват и изчезват. С течение на времето обаче тези болежки се превръщат в сериозни гръбначни заболявания.

ГРЪБНАЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СА НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИТЕ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ СРЕД ЧОВЕЧЕСТВОТО! Те са съпроводени с невероятни болки, трудна подвижност, безсъние и в крайна сметка водят до увреждане на други органи и системи.

Гръбначните заболявания са ПЪРВОПРИЧИНАТА за много голяма  част от заболяванията изобщо.

Ние сме създадени божествено съвършени с възможност да живеем над 120 години, осъзнати и щастливи, съхранени, балансирани в пространството и правилно противодействащи на гравитацията… За да се радваме на всичко това, някой трябва да ни научи как да го правим! А когато обстоятелства или тежка съдба са ни извадили от равновесие и са ни хвърлили в застой и болка, можем отново да се върнем в балансирания си център с помощта на съвършените човешки ръце, които, ръководени от разума и кармично натрупания подсъзнателен опит, ще събудят и задвижат вълшебния самооздравителен механизъм вътре в нас…

Със строго индивидуален подход и диагностициране на проблемите в биомеханиката, биохимията и последствията в емоционален план, на всеки пациент се прилагат определен вид техники, които възстановяват и тонизират ставно и костно мускулната система; балансират инервацията; прочистват и презареждат енергийните канали; уравновесяват дейността на жлезите с вътрешна секреция; извисяват духа и водят личността до осъзнаване!

Всеки получава своя индивидуална програма за изчистване на вредните си двигателни навици и паразитни движения —  чрез лечебни позиции, дихателни практики, звукови вибрации, внедрени естествено в ежедневното поведение, личността намира баланса си и развива потенциала си.

Актив Йога (Йога за съвременния живот)

Да започнем запознанството си с мисълта на Свами Шивананда: „Един грам практика струва повече от тонове теория”.

С индивидуални и многообразни комплекси от упражнения, които ще конструират тялото и духа ви в красиво съчетание и в собствен символ с малко повече дисциплина и мотивация за самовъзстановяване, ще постигнете хармонията на здраво тяло и здрав дух.

На базата на многогодишна практика, умения, знания и кармичен опит ние ще ви водим в постепенното овладяване, усъвършенстване на тялото, извисяване на духа и осъзнаване.

Актив йога: дава на хората възраждаща сила, емоционален баланс, ново светоусещане, прави ги щастливи и балансирани. Трайно възпитава умението за самонаблюдение и самоконтрол. След всяко занятие практикуващите стават все по-уверени в себе си, все по-доволни от това, което умеят, стават все по-устойчиви, все по-смели, все по-усмихнати. Подобряват издръжливостта си, пъргавината, гъвкавостта. Чувстват се леки и волни като деца, радват се на повече неща, откриват себеуважението, започват да се грижат за тялото си осъзнато, независимо къде се намират и с какво се занимава умът им.

Може ли човек с примерни и лесни упражнения да подобри здравето си сам?

Знанията, които практикуващите получават по време на занятията, им дават огромен набор от средства и инструменти, които могат да използват във всякакви ситуации в живота, за да си помогнат или да помогнат на друг да се възстанови, да се облекчат или да си обяснят случващото се. Актив йога е училище за живот!

Всичко обаче в крайна сметка отново зависи от желанието на всяка индивидуалност, да се осъзнае и да постави началото на промяната си към по-дълъг и щастлив начин на живот в така променящия се технологичен свят.

https://m.facebook.com/complexmanualtherapy/?ref=bookmarks

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31