БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ПОДПИСА ПИСМО ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ПОВОД СТАРТА НА BREXITПредишна статия
УНГАРИЯ ВЪЗНАМЕРЯВА ДА СПРЕ БРЮКСЕЛ И СОРОССледваща статия
Горещи новини

27/05/18

ПОЧТИ ДВЕ ТРЕТИ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ МЕДИИТЕ ПУБЛИКУВАТ ФАЛШИВИ НОВИНИ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
fake news

Почти две трети от жителите на САЩ смятат, че традиционните медии разпространяват фалшиви (фейк) новини, според проучване, проведено от Американския университет в  Монмаут.

Както пише вестник Politico, 60% от анкетираните смятат, че традиционните медии публикуват изфабрикувани материали редовно или от време на време. В същото време уверени в това, че електронните медии са източник на фишинг уеб новини, е изразено от 80% от респондентите.

Следва да се отбележи, че сред републиканците недоверието в новинарските източници – е по-разпространено, отколкото в редиците на демократите.

В допълнение, повече от 80% от американците заявяват, че президентът Доналд Тръмп има по-обтегнати отношения с медиите, отколкото предшествениците си.

Изследването е проведено по телефона в рамките на първата седмица на март, посочва изданието.

По време на президентските избори по-голямата част от американските медии подкрепяха съперника на Тръмп, демократа Хилъри Клинтън. От най-големите новинарски агенции Fox News заемаше или неутрална или умерено критична позиция срещу Тръмп, а във всички останали големи телевизионни компании (ABC, NBC, CNN) и водещите вестници (New York Times, Washington Post) остро критикуваха Тръмп и публикуваха компрометиращи го материали. След идването си на власт, Тръмп се държи критично по отношение на медиите, а те отговарят на президента аналогично. Тръмп широко използва своя акаунт в Twitter за критика към медиите.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031