ВАЛЕНТИН ГЪЛЪБОВ: УСПЕХЪТ НЕ СЕ ИЗМЕРВА В ЦИФРИ, ПО-СКОРО Е ЕКЗИСТЕНЦИАЛНО ЧУВСТВОПредишна статия
УОРЪН БЪФЕТ В ДЕСЕТ ЦИТАТАСледваща статия
Горещи новини

09/12/19

ПЕТЪР ВЕЛИЧКОВ: ЗА ДА СИ УСПЕШЕН, РАБОТИ ТОВА, КОЕТО ОБИЧАШ, И ЕЖЕДНЕВНО СЕ РАЗВИВАЙ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
PV_OMV

Петър Величков е управител на OMV България.

Защо заставате зад кампанията на PwC „Твоите 25 причини да избереш България“? 

Защото е част от нашата философия – „We Care More”. Вярваме, че образованието и мотивацията на младите хора е едно от най-важните предизвикателствата пред нас. Защото бизнеса има нужда от добре подготвени кадри с мотивация да останат в България.

Има ли условия за успешен бизнес в България? 

Мненията са доста противоречиви и зависи от гледната точка. Като цяло анализаторите твърдят, че бизнес климатът в България се подобрява, но много зависи от сектора, в който оперирате. Факторите за изграждане на благоприятна среда за развитие на бизнеса са комплексни. Например от гледна точка на бизнес като нашия – на акцизни стоки има доста по-големи трудности и по-голяма непредвидимост. Основните пречки за развитието на бизнеса в сектора остават несигурната икономическа среда и нелоялната конкуренцията в бранша, идваща от сивия сектор. OMV е компания, за която работят повече от 2000 души в България. Усилията, които полагаме като работодател, със сигурност развиват бизнес средата и оказват положително влияние върху икономиката на страната. Нашите наблюдения са, че специално в горивния сектор пазарът е много конкурентен и се влияе от множество фактори от една страна, а от друга, клиентите стават все по-взискателни. Веригата на OMV в България е добре развита, като съответно усилията са насочени главно към повишаване удовлетвореността на клиентите от предлаганите горива, продуктите, обслужването и атмосферата на мястото на продажба и най-вече към предлагане на нови допълнителни услуги.

Има ли „изтичане на мозъци” и какви са перспективи пред младите за завръщане в България?

През последните години наблюдаваме тенденция, при която все повече българи завършват образованието си в чужбина или правят специализации там, след което се връщат и реализират тук. В OMV България се стремим да осигуряваме добри условия за работа и възможност за развитие, с което да стимулираме удовлетвореността на нашите служители, както и да изградим лоялност и екипен дух.

Има ли достатъчно успели българи (бихте ли посочили имена)? 

Да, има и не, няма да кажа имена, защото смятам, че успелите не е задължително да бъдат популярни и известни. Ако трябва да кажа имена, трябва да изброя спортисти. Вярвам, че успял човек е този, който работи това, което обича, и продължава да се развива ежедневно.

Защо сте решили да се развивате в България?

Считам, че от нас самите зависи България да стане по-добра, ако всеки от нас прави онова, за което е учил, в което се е специализирал и което го удовлетворява и в което е добър. Чрез нашия личен пример можем да дадем добра основа за поведение, отношение и реализация на младите хора у нас.

Какво те прави успешен в България?

По отношение работата на една организация от огромно значение за успеха е човешкият фактор и работата в екип. Екипният дух и единната визия са гаранция за изпълнение на поставената цел. Успех за мен е създаването на дългосрочна тенденция, на работеща система, на екип. Екип, който прави нещата да се случват – това е успехът за мен и разбира се, удовлетворението от резултата.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2019
П В С Ч П С Н
« ное    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031