КАРГОТЕК ИНВЕСТИРА В ГЛОБАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА БИЗНЕС УСЛУГИ В СОФИЯПредишна статия
ГЛАВНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ПОЩЕНСКА БАНКА ПЕТЯ ДИМИТРОВА С ПРИЗ Следваща статия
Горещи новини

10/12/18

ОТОПЛИТЕЛНИТЕ УРЕДИ НА TESY, ОТГОВАРЯТ НА НОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ НА ЕС ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Христо Славов_Директор Бизнес направление отопление в TESY

От 1 януари 2018 г влезе в сила новия регламент в Европейския съюз относно изискванията за екопроектиране на локални отоплителни топлоизточници.

Българската компания TESY е първият производител на родния пазар, чиито панелни конвектори, маслени радиатори и цялата гама отоплителни уреди покриват напълно най-новите  регулации за енергийна ефективност. Изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2015/1188 на Европейската комисия за прилагане на Директива 2009/125/ЕО на Европейския парламент и Съвета на ЕС по отношение на изискванията за екопроектиране на локални отоплителни топлоизточници влязоха в сила на 1-и януари 2018 г.

Според изискванията на Регламента от началото на тази година сезонната енергийна ефективност при отопление за различните видове панелни конвектори и маслени радиатори трябва да има стойности над 36%. Симулационните изчисления обаче показват, че уредите, обявени за използване чрез фиксиран монтаж, окомплектовани с употребяваните до момента механични термостати или обикновени електронни (без допълнителни функции), вече няма да отговарят  на изискванията. Предлаганите на пазара уреди за фиксиран монтаж ще трябва да имат електронен термостат, да могат да реагират на промяна в температурата в помещението (например при отварянето на прозорец), и да имат адаптивен старт  или възможности за дистанционно управление. В случая на TESY управление през интернет от всяка точка на света.

„Влизането в сила на новата директива не е изненада за производителите. Ние в TESY поехме курса за производство на енергийно ефективни уреди – бойлери и конвектори, далеч преди това да бъде наложено от Европейския съюз. Ние вярваме, че „умните“ и енергийно ефективни уреди са бъдещето на индустрията. От една страна те предпазват нашата планета, а от друга спомагат за намалението на сметките на директните потребители“, заяви Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в TESY.

Произведените от ТESY панелни конвекторите отговарят напълно на новите ErP изисквания още от началото на декември месец миналата година и вече могат да бъдат закупени веднага, без чакане и допълнителни заявки. Измежду всички положителни качества на конвекторите се отличава и функцията те да се управляват от разстояние и то от всяка точка на света, чрез интернет връзка и приложението tesyCloud. Миналата година българската компания стана и първата в Европа, която предложи на пазара „умен“ бойлер, който също е част от CLOUD семейството на TESY.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31