СОРОС ПОСОЧИ ЗАПЛАХИТЕ ЗА ОБЩЕСТВОТОПредишна статия
БЪЛГАРКА ОТЛИЧЕНА СЪС ЗЛАТЕН ЗНАК ЗА ЗАСЛУГИ КЪМ РЕПУБЛИКА АВСТРИЯСледваща статия
Горещи новини
  • Пожар бушува в района на ТЕЦ-Сливен (ВИДЕО)Пожар бушува в района на ТЕЦ - Сливен. Според говорителя на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска, цитирана от "Фокус", в района на топлоцентралата са се запалили бали [...]
  • Гол на Салах беше избран за №1 през сезона Нападателят на "Ливърпул" Мохамед Салаха спечели наградата "Пушкак" за най-красив гол в света през сезона. 26-годишният египтянин беше отличен за попадението си във вратата на "Евертън" в двубоя им от [...]
  • България става член на Международния валутен фондУчастието на България в МВФ и МБВР е предмет на обсъждане в Политбюро още през 1987 г., когато плановата икономика се задъхва от хроничен недостиг на средства. Това предложение обаче [...]

24/09/18

КАНТ КРИШНАН: СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА НОВ РАБОТЕН МОДЕЛ ОТ ТИПА "СПОДЕЛЕН РИСК/НАГРАДА"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
Kant

Кант Кришнан, Съосновател и вицепрезидент „Доставка на решения”, Intrigo Systems

Кант Кришнан е технологичен експерт с дългогодишен опит в изграждането на бизнес стратегии. Помагал е на редица компании да внедряват иновативни оперативни модели, бизнес процеси и технологични решения. В ролята си на съосновател и вицепрезидент „Доставка на решения” в Intrigo Systems той е работил на международни брандове като Levi’s, Chevron, Nvidia, Clorox, Corning, Fossil, Mylan и HP Inc.

Как ще се промени бизнес средата за следващото поколение?

Продължаващото развитие в технологиите позволява на компаниите да въвеждат нови и интересни бизнес модели, внасяйки четири високи степени на продуктивност и автоматизация. Рутинните технически занимания и поддръжка се автоматизират, премахвайки необходимостта да се ангажират хора. Познавателните и контекстуалните компютъризирани системи често се използват за екстензивна помощ при взимане на решения. Ние също така виждаме засилващ се фокус върху разширената видимост и сътрудничеството, не само в компанията, но и с партньори извън компанията, достигащи връхната си точка в модел от типа „споделен риск/награда”. Този нов работен модел ще изисква хората да се простират отвъд своите „нива” и функционални ограничения и да придобият умения, богати на креативност, анализ между различни домейни и решаване на проблеми.

Според Вас, колко далеч може да стигне развитието на изкуствения интелект и когнитивната (познавателната) революция?

Теориите за „технологичната необичайност” са правдоподобни, но не са единственият възможен или окончателен резултат. За черти като творчество, състрадание и социална и човешка „реакция” все още ще се изисква човешка намеса за предвидимо бъдеще. Въпреки това, неизбежна е нуждата да се обучат хора, за да бъдат продуктивни и да допринасят и в бъдеще със своя труд.

Има ли граница, която не трябва да бъде преминавана, когато хората и машините работят заедно?

Хората и машините работят заедно един с друг от доста време. Вземете като пример роботите, работещи в промишлените настройки, компютрите и софтуерните приложения, помагащи хората в работата, електронната сигурност и системи за услуги (отопление, климатизация и т.н.) у дома, уреди за сигурност в транспортните системи (самолети, коли и т.н.). Във всички случаи моделите „принос-производителност” до голяма степен са определили, че за даден принос машините ще имат само определен вид производителност (ще бъде в тясно специализирана сфера). С напредването на „обучението” на машините и развитието на изкуствения интелект приносът на машините ще се разраства в бъдеще. Е, надяваме се да е към по-добро.

Процесът за постигане на научаването и уместността на отговорите трябва в бъдеще да се оценяват и контролират от хората. Например, имаше информация, че IBM Watson може да постави диагноза на пациенти със заболяване по-добре от човек лекар. Но не сме готови „още” да приемем такова ръководство само от машина, без да се включва намеса на лекар човек.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930