Мери Хокадей, BBC World Service English: Медийните и технологичните компании трябва да работят заедноПредишна статия
ЕДУАРД МАТИ: МАШИНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ЗАМЕНЯТ ХОРАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТСледваща статия
Горещи новини

18/01/19

ИНОВАЦИИТЕ СЕ СВЪРЗВАТ С APPLE

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
00 Kompany Rr

Нов рейтинг на най-иновативните компании от света от BCG.

Повече от десет години ръководителите на хиляди компании от различни страни и отрасли, отговарящи на въпроса за най-иновативната компания в света, посочват ​​Apple. А след нея, неизменно и последователно я следва Google. Но след това в топ 10 на класацията, настъпиха големи промени, включително, например, появата на китайския онлайн търговец на дребно Alibaba, който за първи път попада в списъка на 50-те най-иновативни компании в света. Като цяло проучването отбелязва, че лидерите на компаниите са започнали да обръщат много повече внимание на иновациите.

Според проучването на The Boston Consulting Group (BCG), проведено сред повече от хиляда лидери на иновативни компании от най-различни страни и различни индустрии, най-иновативните компании в света за 2017 г. са Apple, Google и Microsoft. Като Apple заема първото място от 2005 г. насам, а Google от 2006 г. насам е неизменно след производителя на iPhone. В рейтинга от миналата година на трето място беше Тесла, но в новата класация тя е на шесто място. Сега третата иновативна компания в света, според експертите, е Microsoft.

Както се отбелязва в доклада, 11 от 50-те компании са основани в дигиталната ера, което означава, че от самото си начало те предлагат цифрови продукти и услуги. През тази година в топ 10 влязоха още две цифрови компании: китайският интернет гигант Alibaba Group, който за първи път е в топ 50 рейтинга на BCG и мобилният сервиз за таксиметрови услуги Uber.

Проучването BCG показа, че компаниите започнаха да обръщат повече внимание на четирите компонента на цифровите иновации: анализ на големи данни, скорост на въвеждане на нови технологии, мобилни продукти и възможности и дигитален дизайн. "В същото време директорите по иновации смятат за второстепенни другите области на иновациите – като нови продукти и нови услуги", се казва в доклада.

Най-новаторската страна все още е САЩ. В новата класация на 50-те най-иновативни компании 27 са американски. Европа укрепи позициите си в сравнение с 2016 г. – като представителите на този регион в списъка станаха 16, вместо 10. Седалището на седем от тях се намира в Германия, се посочват в изследването цитирано от kommersant.ru.

 

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031