ЗАПОЧВА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ НА KWIAT ЗА ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ЗРЕНИЕПредишна статия
КОНФЕРЕНЦИЯТА „SOPR SOMARKETING SOFIA“ СЪБИРА МЕЖДУНАРОДНИ ЛИДЕРИ ОТ СФЕРАТА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КОМУНИКАЦИИ В СОФИЯСледваща статия
Горещи новини

10/12/18

ИЛОН МЪСК ПОСОЧИ ВЕРОЯТНАТА ПРИЧИНА ЗА НАЧАЛОТО НА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
mask

Основателят на компаниите SpaceX и Tesla, Илон Мъск, коментира думите на Владимир Путин, че владетел на света ще бъде този, който ще стане лидер в сферата на развитието на изкуствения интелект.

„Започва се …” (It begins …) – написа той в туит, във връзка с новината за изказването на руския президент.

„Аз мисля, че надпреварата за лидерство в областта на изкуствения интелект вероятно ще доведе до Трета световна война”, – пише още той, като отбелязва, че в тази надпревара могат да бъдат въвлечени Русия, Китай и други страни със силно развита компютърна наука (China, Russia, soon all countries w strong computer science. Competition for AI superiority at national level most likely cause of WW3 imo.).

Мъск също добавя, че инициирането на войната може да бъде дадено не от лидера на една от страните, а от изкуствения интелект, ако реши, че превантивният  удар ще даде повече шансове за победа.

Преди няколко дни, говорейки в Ярославл на открит урок "Русия, устремена към бъдещето", руският президент отбеляза, че изкуственият интелект не само открива нови възможности за света, но и създава сериозни заплахи.

Илон Мъск, който през юли се изказа пред Националната асоциация на губернаторите на САЩ, отбеляза, че развитието на изкуствения интелект трябва да бъде изкуствено ограничено поради рисковете за човечеството.

През август Мъск подписа петиция до ООН, изискваща забрана за оръжия, създадени въз основа на изкуствения интелект и способни да открият огън без въздействието на човека.

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31