АНГЕЛА МЕРКЕЛ: Предишна статия
ДЖЪСТИН ТРЮДО: „ВЕРОЯТНО БИХ МОГЪЛ ДА ПОБЕДЯ ВЛАДИМИР ПУТИН“Следваща статия
Горещи новини

08/08/20

ЕМАНЮЕЛ МАКРОН: "НЯМА ФРЕНСКА КУЛТУРА"

Разстояние между редовете+- AРазмер на шрифта+- Принтирайте тази статия
E. MAKRON

Личният живот и вярванията на френския президент Еманюел Макрон в цитати.

За съпруга
„Ако бях 20 години по-възрастен от жена ми, никой нямаше да намекне, че сме странна двойка. Хората, които ни осъждат, са загубили чувство за реалност. Всички тези клюки говорят за това, че много хора все още са в пленен на хомофобия и женоненавистничеството. "

За родителите
„Роден съм в Амиен. Никой в моето семейство не беше банкер, политик или възпитаник на Националното училище по мениджмънт. За всичко, което имам, дължа голям дълг на семейството, което ме научи на постоянство, което ме възпита и ми даде образование. ”

Относно музиката
„Свирех на фортепиано дълги години – музиката беше най-добрият начин да се избегнат трудностите от ежедневието. Бах, Бетовен, Моцарт, Шуберт – това е моята много лична тайна градина. "

За литературата
„Литературата ми служи главно като източник на чувства и усещания, които все още не съм успял да разпозная. Чух някои аромати с помощта на произведенията на Колет или Джонот (съвременни френски писатели), преди да ги усетя на живо … Като тийнейджър бяха Гиде и Камю. Пруст и Селин дойдоха след това. Бях силно трогнат от творбите на Камю. От поетите Рьоне Шар е в тон с мен. "

За френската култура
„Няма френска култура. Франция има култура и тя е разнообразна.“

За работата му като банкер
„В известен смисъл работата на банкера е като тази на проститутката: и двамата трябва да имат опит в изкуството на съблазняването.“

За истината
„За моя личен баланс е много важно някой вкъщи всеки ден да ми казва истината. Да стигна до истината е една от основните ми задачи. "

За екологията
„Ако ние не предотвратим унищожаването на биологичното разнообразие, ще унищожим нашата планета. Но ние нямаме планета „Б“. "

За демокрацията
„Западната демокрация преживя „ криза на ефективността “… Европейските държави трябва да станат по-обединени. Някои преминаха на страната на национализма, но аз ще се боря с тези хора със сила, защото мисля, че ще ни върнат 10 или 20 години назад.“

За Владимир Путин
„Уважавам Владимир Путин и съм един от тези, които вярват, че трябва заедно с Русия да изградим нова архитектура на сигурността – имаме нужда от подобна дискусия с Русия. Но мечтата на Владимир Путин е демонтирането на Европейския съюз. "

0 Коментари

Няма коментари Тази страница все още няма коментари

Но можете да бъдете първи да оставите коментар !

Оставете Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Маркираните полета са задължителни. *

Facebook

Календар

август 2020
П В С Ч П С Н
« юли    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31